Gündem
05 Mayıs 2010 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

"BÖYLE KONUŞURSA ZİFAF GECESİ OLANLARI ANLATIRIM!" HALİS TOPRAK'TAN GÖZDAĞI MI?

Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük eşi Nazlıcan Tagizade Toprak'a boşanma davası açtı. Toprak, Nazlıcan'ı şantajla servet avcılığı yapmakla suçladı.

Yurtdışında olan Halis Toprak’ın avukatı Turgut Tavşanoğlu, dün İstanbul Sarıyer Adliyesi’ne gelerek müvekkili adına boşanma dilekçesini verdi. Dilekçede, Nazlıcan’ın annesiyle birlikte tehdit ve şantaj yoluyla servet avcılığı yaptığı öne sürüldü. Önceki gün bir gazetede yayınlanan röportajda gerçek dışı beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle Tagizade aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası açan Tavşanoğlu, ayrıca olayların yarattığı travma ve kişilik haklarına saldırı gerekçeleriyle 100 bin liralık daha tazminat davası açtı. Tavşanoğlu, "Milyonlarca dolar koparmaya çalışan Nazlıcan Tagizade Toprak, isteğini elde edemeyince çok profesyonelce yazılmış bir senaryoyu annesiyle birlikte devreye sokmuştur" diye konuştu.

"SÖKE SÖKE ALACAĞIM"
Nazlıcan’ın, Halis Toprak’ın gözünü korkutup kısa yoldan zengin olmak için birkaç hap içerek intihara teşebbüs ettiğini öne süren avukat Tavşanoğlu şunları söyledi: "Bu teşebbüsü geri tepince Halis Toprak’a ’Evlendiğimizde Türkiye aylarca beni konuştu, boşanmamızda da aylarca beni konuşacak, isteklerimi yerine getirmediğin için seni Türkiye’ye rezil edeceğim ve senden milyonlarca doları söke söke alacağım’ ifadesini kullanarak planının ikinci bölümünü devreye sokmuş ve Halis Toprak’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide eden ifadelerde bulunmuştur." Boşanma davasının gerekçelerinde Halis Toprak’a karşı sistemli olarak "servet avcılığı" yapıldığı düşüncesinde olduklarını ifade eden Tavşanoğlu, şöyle devam etti: "Bu hanımın Halis Toprak’la para için evlendiği hususunu açıkça söylemiştir. Zira evliliğinin daha ilk haftasında TMSF tarafından Halis Toprak’ın tüm varlıklarına el kondu. Halis Beyin fakir ve varlığı olmayan adam durumuna düşmesi karşısında herhalde korkuya kapıldı.’’

"ZİFAF SONRASINI ANLATIRIZ"
Tavşanoğlu, Tagizade’nin, Halis Toprak’ın "sapkın’’ istekleri olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili soru karşısında, "Böyle şeyler hiçbir zaman söz konusu değil. Öyle bir şeyi Halis Beyin düşünmesi bile mümkün değil. Biz dava dilekçemize yazmaya utandık. Zifaf gecesinin ertesi gününde olanlar var. Nazlıcan bu şekilde konuşmaya devam ederse biz de zifaf gecesi sonrası olanları anlatırız" dedi.

NAZLICAN’I ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Psikolog ve psikiyatristler, eşi Halis Toprak hakkında suç duyurusunda bulunan ve boşanmanın eşiğine gelen 17 yaşındaki Nazlıcan Toprak’ı, zor günlerin beklediğini söylüyorlar. Uzmanlara göre, henüz kişiliği oturmamış olan Nazlıcan’ın, desteğe ihtiyacı olacak.

Doç. Dr. Armağan Samancı (Psikiyatrist)
Bu evliliğin başlangıcı da doğal değildi. Bu evlilikte, başından beri seçim konusunda problemler vardı. Şimdi kadın, belli sıkıntılar içine girecek. Sonucu önceden belli bir seçim yaptığına göre, bundan sonra da bu tip seçimler yaparsa problemler yaşamaya devam edecektir. Psikologa gitmeli.

Nur Yaycıoğlu (Uzman Psikolog)

Nazlıcan için her şey peri masallarındaki gibi başladı. Ama yaşadıkları bir peri masalı gibi olmadı. Dedesi yaşında biriyle evlenmekle suçlandı. Toplum tarafından kabul göremedi. Hayalleri yıkıldı. Bundan sonra daha dengeli hareket edip, kendisini dinleyip çeşitli meşguliyetler bulmalı.

Hande Sinirlioğlu Ertaş (Uzman Psikolog)
Karşımızda kimlik geliştirmeye devam ettiği bir süreç yaşayan ergen var. Nazlıcan henüz kimlik oluşturmadan, aile oluşturmaya çalıştı. Boşanmayla yeni bir karmaşa içerisine girecek. Farklı hayaller içerisinde olacak. Yeni arayışlar içine girecektir. Boşanma tramvasını da yakından yaşayacaktır.