Televizyon
08 Kas 2012 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

BÖYLE KIYIM GÖRÜLMEDİ; 10 YILDA 77 ANA KARAKTER ÖLDÜ!

'Kurtlar Vadisi Pusu'nun 10 yıllık ekran yolculuğunda pek çok oyuncu çeşitli şekillerde ölerek diziye veda etti.

Atv’de yayınlanan ve seyirciden büyük ilgi gören ’Kurtlar Vadisi Pusu’nun 10 yıllık ekran yolculuğunda; 77’si ana karakter olmak üzere pek çok oyuncu çeşitli şekillerde ölerek diziye veda etti

Tam 10 yıldır televizyonun en iddialı dizilerinden biri olmayı başaran ve bu sezon Atv’de seyirciyle buluşan ’Kurtlar Vadisi Pusu’, ekran yolculuğunda birçok ilginç detaya imza attı.

İşte o detaylar :

Bir dönem Özgü Namal, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Seray Sever, Vildan Atasever ve Nefise Karatay gibi ünlülerin rol aldığı dizi; Gürkan Uygun, Mustafa Üstündağ ve Hatice Şendil gibi isimleri de seyirciye tanıtan yapım oldu.

BEŞ GÜN SÜRÜYOR

’Kurtlar Vadisi Pusu’nun 10 yıllık serüveninde, 77’si ana karakter olmak üzere pek çok oyuncu ölerek diziye veda etti.

Seyirciye kaliteli bir yapım izletmeyi amaçlayan Pana Film, hiçbir masraftan kaçınmıyor. Ekip; bazı sahneleri İstanbul dışında çekiyor. Genellikle Göztepe, Maltepe, Şile ve Çatalca’da yapılan çekimlerin bir kısmı zaman zaman İzmit’te tamamlanıyor.

Bir bölüm, beş günde çekiliyor; iki gün süren montaj ve dublajla ekrana hazır hale getiriliyor.

Dizide ’Polat Alemdar’ı canlandıran Necati Şaşmaz, ekibin en çok yorulan isimlerinden... Hemen her sahnede göründüğü için, genellikle haftanın en az dört gününü sette geçiriyor.

Dizide en çok dikkat çeken detaylardan biri de kostümler... Dizide Necati Şaşmaz’ın canlandırdığı ’Polat Alemdar’ ve ekibi, her zaman takım elbise giyiyor. Takım elbiselerde siyah, gri, mavi ve tonları tercih ediliyor. Gömlekler de mavi ve beyaz tonlarında oluyor; sadece ’Güllü Erhan’ karakteri kırmızı gömlek giyiyor. Karakterler, takım elbisenin içine kravat takmıyor, sadece mendil kullanıyor.

Kostümler haftalar öncesinden hazırlanıyor. Sahnelere göre hangi takım elbisenin kullanılacağına karar veriliyor.

Dışarıda çekilen çatışma sahnelerinde, oyuncuların rahat etmesi için özel karavanlar kullanılıyor.