Televizyon
06 Eyl 2012 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

BÖYLE DE GEÇMEZ Kİ SEZON!

Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin hatalarla dolu yeni sezon ilk bölümü hayal kırıklığı yarattı. Medyaradar Sinema-Tv yazarı Murat Tolga Şen yazıyor.

Önemli karakterlerini ve dolayısıyla hikayenin çatısını kaybetmiş bir “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” bölümü izledik Salı akşamı… Bir kez daha gördük ki zaman her zamankinden yavaş akıyor dizide, arada sıçramalar yaşanıyor sadece... Açıkçası bir sezonluk dizi olabilecek malzemeydi eldeki ama işte “tutturduk bırakmayalım” hastalığından mustarip yapımcı bünyelere, TV kanallarına söz geçirmek mümkün değil.

Dürüst olayım, bu sezon dizide kimin başına ne gelecek, kim ölecek, kim kalacak umurumda değil. ‘Mahalle’de başlayan bir dizinin kahramanı olan ev kadını, cefakar annesinin holding patroniçesine dönüştüğü zamanlarda dizi benim için bitti. Senaristler bu kadar saçmalamadan önce keşke Sulhi Dölek’in ruhunu falan çağırıp yardım alsalardı. Süper Baba diye hala herkesin hatırladığı bir fenomen var bu ülkede. Mahallede başladı ve orada bitti. Fiko ilk bölümden son bölüme aynı işi yaptı ama kocaman bir hikayesi vardı. Ne alemi vardı güzelim diziyi Kartallar Yüksek Uçar’a çevirmeye!

İlk bölüm için kısa yazacağım. Çünkü önemseyemedim. Merak ettiğim şey şu; o kadar ağır makyajlarla bütün bir sezonu nasıl tamamlayacak bu oyuncular? Hele Mete’nin ki tam evlere şenlik olmuş. Olacak O Kadar’ın abartılı makyajları gibi… 

İlk sezondaki o muhteşem işçilik yerlerde sürünüyor. Hangi devamlılık hatasını yazayım! Figürasyonda annesinin elini tutan yürüyen kızın çoktan uzaklaşıp gitmesi gerekirken defalarca kadraja girmesini mi, Osman’la arkadaşı yürürken arkadan geçen pizzacı motorunu mu?

80’leri yaşamış olan herkese soruyorum; Siz hiç o zamanlarda hayvan kostümü giymiş dükkan önünde promosyon yapan animatörler gördünüz mü? Son 10-15 yılın hadisesidir o… Daha neler!

Uzun lafın kısası; olmamış, hem de hiç! Çoktan bitmesi gereken bir dizi, zombiye dönüşmüş olarak ekranımızı işgal ediyor, sevenlerine ayıp ediyor.

twitter.com/murattolga