Gündem
07 Mayıs 2013 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

BOŞANMA DAVASINDAKİ KARAR ERGENEKON'A EMSAL OLUŞTURABİLİR!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin davayı etkileyecek tanık dinlenmelidir kararı Ergenekon ve Balyoz davalarına emsal oluşturabilir.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, davacının iddiasını kanıtlamak için istediği tanıkların dinlenmesi gerektiğinin altını çizerek, yerel mahkemenin tanıkları dinlemeden verdiği kararı bozdu. Kararın Balyoz ve Ergenekon davaları için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.

Yasemin Güneri’nin haberinden bir bölüm;

Malatya 2. Aile Mahkemesi’ndeki bir boşanma davasında davacı, delil listesinde yer alan tanığının dinlenilmesini talep etti. Mahkeme, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun "Mahkeme, gösterilen tanıklardan bir kısmının tanıklığı ile ispat edilmek istenen husus hakkında yeter derecede bilgi edindiği takdirde, geri kalanların dinlenilmemesine karar verebilir" diyen 241. maddesine atıfta bulunarak ve durumun, "davayı uzatma niyetiyle hareket etmek isteyen tarafın çabalarını önlemek" olduğunu belirterek, tanığı dinlemeden davayı reddetti.

Davacının temyiz ettiği dosyaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise kararı bozarak tanık dinlenmemesinin usul ve yasaya aykırı olduğunu ifade etti.

Haberturk