Reklam PR
11 Oca 2021 15:02 Son Güncelleme: 11 Oca 2021 15:05

Borusan Grubu üst yönetiminde yeni atamalar

Borusan Grubu şirketlerinden Borusan EnBW Enerji ve Supsan, 2021 yılına üst yönetimindeki yeni atamalarla giriyor.

Borusan Holding CEO’su Erkan Kafadar, uzun yıllardır çalışanların kariyer ve yetenek gelişimlerine odaklandıklarını belirterek genel müdür atamalarının Grup içinden yapıldığını vurguladı.

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü görevini Enis Amasyalı, Supsan Genel Müdürü görevini ise Atınç Ocak, 1 Ocak 2021 itibarıyla devraldı.

Borusan EnBW Enerji yeni Genel Müdürü Enis Amasyalı, 2011 yılından bu yana Borusan EnBW Enerji Yatırımlar Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Bu süre zarfında Türkiye’nin en değerli tesisleri arasında yer alan toplam 12 yenilenebilir enerji tesisinin yatırım sürecini yönetti. Ayrıca, uluslararası uygulamalar ile uyumlu proje yönetim sisteminin, proje yönetimi ve mühendislik uzmanlık süreçlerinin devreye alınmasına, matris organizasyon sistemine geçişe ve şirketin hafızasını oluşturan Bilgi Birikimi Yönetimi Sistemi’nin devreye alınmasına öncülük etti.

25 yıldır Supsan bünyesinde farklı birimlerde başarıyla üstlendiği yöneticilik görevleri kapsamında birçok öncü işe imza atan Supsan yeni Genel Müdürü Atınç Ocak, fabrika üretim kapasitesinin arttırılmasını başarıyla sağladı, Türkiye’de ilk olarak sodyum supap seri üretimiyle birlikte Motor Test ve Turbo üretme yetkinliklerinin kuruma kazandırılması ve AR-GE Birimi’nin kurulmasına liderlik etti.

Liderlik vasıflarıyla Borusan Holding’e değer katan Enis Amasyalı ve Atınç Ocak’ın atamalarıyla ilgili Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar şunları söyledi:

“Borusan Grubu’nda uzun yıllardır yetenekli çalışanlarımıza yatırım yaparak, kariyer gelişimlerine odaklanıyoruz. Borusan olarak, her seviyeye yapacağımız atamalarda öncelikle iç adaylarımızı değerlendiriyor, şirket içi ve grup şirketleri arası terfi ve rotasyon imkanlarını en üst seviyede kullanıyoruz. Bugün ve gelecekte, kariyer gelişimine yatırım yaptığımız her çalışanın hem kendi hayatına hem de Borusan Grubu’na çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, Enis Amasyalı ve Atınç Ocak’a yeni görevlerinde başarılar diliyorum.”

Enis Amasyalı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Amasyalı, Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamladı. Enis Amasyalı 1996-2000 yılları arasında Baytur İnşaat’ın alt yüklenicilerinde ve Baytur İnşaat’ta sırasıyla elektrik mühendisi ve elektrik işlerinden sorumlu proje yöneticisi olarak görev yaptı.

2000 yılında Siemens Türkiye ekibine katılan Amasyalı, farklı endüstrilerde birçok projede kıdemli proje yöneticisi olarak çalıştı. Ardından Proje Yönetim Ofisi’nin ve Endüstri Satış Grubu’nun yönetimini üstlendi.

2011 yılından bu yana Borusan EnBW Enerji Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Enis Amasyalı evli ve 1 çocuk babasıdır.

Atınç Ocak

Ortaokul ve liseyi Çavuşoğlu Koleji’nde bitiren Atınç Ocak, Yıldız Teknik Üniversitesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1995 yılında Supsan’da İmalat Mühendisi olarak iş hayatına başlayan Ocak, Supsan’da sırasıyla Bakım Mühendisi, İthalat Uzmanı, Yalın 6 Sigma Proje Yöneticisi, Planlama ve Lojistik Müdürü, Yalın 6 Sigma Dağıtım Şampiyonu, Satın Alma ve Planlama Müdürü ve Teknik Birimler Grup Müdürü olarak çalıştı. Atınç Ocak, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Borusan EnBW Enerji

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin kaynaklarının geliştirilmesini desteklemek üzere 2009 yılında Borusan Holding ve Almanya’nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW AG’nin ortaklığıyla kuruldu. Yatırımdan işletme aşamasına, faaliyetlerinin tümünde verimlilik ile doğal ve sosyal çevreye uyumun ön planda olduğu Borusan EnBW Enerji’nin üretim portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesislerden oluşuyor. Elektrik satış ve ticaretinde de Borusan EnBW Enerji, Türkiye elektrik piyasasında öncü rol üstleniyor.

Özellikle doğal ve sosyal çevreyle uyum içerisinde yeşil enerjinin ülkemize kazandırılması ve ülkemizin yenilenebilir enerji alanında var olan potansiyelinin en doğru şekilde değerlendirilmesi için çalışan Borusan EnBW Enerji’nin tamamlanmakta olan yatırımları ile birlikte toplam kurulu gücü 2021 yılı başında 725 MW’a ulaşacaktır. 

Supsan

Supsan, 1970 yılından itibaren Eaton SRL lisansı ile her türlü içten yanmalı motorlar için motor supabı üretmektedir. Supap, Gayd, Tırnak, Tij ve Supap Başlığı ürünlerinde araç üreticilerinin orijinal parça tedarikçisidir. Supsan, kendi alanında Türkiye'nin en büyük üreticisidir.