Ekonomi
28 Mar 2023 18:28 Son Güncelleme: 28 Mar 2023 18:31

Borsa İstanbul’da kritik veri! Bugün de devam etti

BIST 100, bugün güne yatay başladıktan sonra 5.000 puan seviyesinde kalıcı olmadı ve gün boyu düşüşünü sürdürdü.

BIST 100, gün boyu devam eden satışlarda son saatte 4.900 sınırının altına gerilerken %3'ü bulan düşüş kaydetti. Endeks, böylece geçen hafta destek olarak çalışan bölgeyi bir kez daha test ediyor. Dün 5.000 puan seviyesinin altında kapanış gören BIST 100’ün 100 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında düşüş ivmesini hızlandırdığı görüldü.

Sektör bazında bugün %1’in üzerinde değer artışı görülen perakende ticaretin haricinde diğer sektörler ekside bulunuyor. Gıda, en az değer kaybeden sektör konumundayken telekomünikasyon ve faktöring, %4 bandında gerilemeyle ortalamada en çok satış gören sektörler oldu. Ana sektörler arasında sınai %2,2, hizmet %1,6 ve finansallar %1,7 geriledi.

BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında KLRHO, kazanımlarını korurken CCOLA), EUREN, BIMAS ve YYLGD, %3 bandında yükselişle piyasadan pozitif ayrışan hisselerin başında yer aldı.

BRYAT, %9 bandında düşüşle en çok değer kaybeden hisse oldu. Ardından ASUZU, SMRTG, GESAN, TTKOM ve ISDMR, %4 - %6 bandında düşüş kaydetti.

Borsa İstanbul genelinde TDGYO, LUKSK, EKSUN, KRGYO ve ULAS tavan fiyatından işlem gören hisseler arasındaydı. ALFAS, CANTE, RODRG, EMKEL ve KRSTL ise taban fiyatına gerileyerek en çok değer kaybeden hisseler arasında yer aldı.

Yurt dışı piyasalarında Asya tarafında Çin endekslerinin satıcılı hareketiyle karışık bir seyir gözlemlendi. Avrupa borsalarında ise alıcılı görünüm devam ediyor. ABD borsaları güne karışık bir seyirle başladı. Nasdaq, %0,5 düşerken S&P 500 yatay açılış kaydetti. Dow Jones ise %0,22 oranında yükselişle başladı.