Radar Hattı
28 Ara 2006 16:05 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

BOMBA!..BASIN TARİHİNE GEÇECEK 'FOTO-HIRSIZLIK' DAVASI GELİYOR!..MİLLİYET'İN ÖZEL FOTOĞRAFINI KENDİ FOTOĞRAFIYMIŞ GİBİ YAYINLAYAN TERCÜMAN'A DAVA AÇILIYOR!..

Başbakan'ın makam arabasında mahsur kaldığı görüntüleri Milliyet Gazetesi'nin taşra baskısından alıp "Özel Fotoğraf" logosuyla manşetine taşıyan Tercüman'a dava açılıyor! Çukurova Grubu'nun hangi yöneticileri yargı önüne çıkacak? Medyaradar açıklıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'e giderken aniden fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştı. Makam şöförü arabanın anahtarını almadan dışarı çıkınca araç otomatik olarak kilitlendi ve Erdoğan mahsur kaldı...

İşte bu panik anını sadece Milliyet'ten Serdar Özsoy görüntüledi. Milliyet'in Özel Fotoğraf logosuyla manşetine taşıdığı bu gazetecilik başarısının üzerine Tercüman'ın oturduğu anlaşıldı.

Özsoy'un fotoğrafı aynı gün Tercüman'da ters yüz edilmiş halde sayfalara taşınmıştı.
Hem medyaradar hem de Milliyet yöneticileri rezaletin üzerine gitti ve 300 milyarlık tazminat davası açılmasına karar verildiği duyuruldu.

Milliyet avukatları Tercüman'ın bulunduğu yer dolayısıyla Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu.

İmtiyaz sahibi Mehmet Bülent Ergin, Media Grup Başkanı Serdar Çaloğlu ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ve Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu savcılığa çağırılıp ifadeleri alındı.

Tercüman yöneticileri ifade verdikten sonra savcılık takipsizlik kararı verdi.

Milliyet avukatları karara itiraz etti.Dosya Eyüp Adliyesi'ne gönderildi.İtirazı görüşecek olan Eyüp 3.Ağır Ceza Mahkemesi fotoğrafın çalıntı olup olmadığının tespiti için bilirkişi atadı.Bilirkişi tarafından yapılan inceleme sonucunda iki fotoğrafın aynı olduğu, Tercüman Gazetesi'nin Milliyet Gazetesi'ndeki fotoğrafı kullandığı belirlendi.

Bu rapor üzerine mahkeme takipsizlik kararını kaldırdı ve olayla ilgili sorumlular hakkında iddianame düzenlenmesine karar verdi.

İddianame hazırlandığında yaptıklarını gazetecilik sanan Tercüman yöneticileri hakim karşısına çıkacak!..


İddiaya göre Milliyet'in fotoğrafını gazetenin taşra baskısından aşıran Tercüman, üzerine de "Tercüman Özel" logosu koymuştu. Tercüman'ın yaptığı meslek örgütlerinin de tepkisini çekmişti.

Tercüman bu olaydan önce Kocaeli'de yayınlanan Bizim Kocaeli isimli yerel gazetenin kentteki bir belediye yöneticisinin yaşadığı aşk skandalı haberini de alarak özel haber logosuyla yayınlamıştı.

Medyaradar olayı "Tercüman hırsızlığı gazetecilik sanıyor" diyerek duyurmuş ve olayın üzerine gitmişti. Tercüman'a açılacak "Foto-hırsızlık" davasının ayrıntıları yine medyaradar'da olacak!..