Gündem
07 Mar 2015 10:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Bomba iddia! Önder Aytaç yurt dışına mı kaçtı?

Cumhurbaşkanı'na hakaret davasında tutuklama kararı çıkan, Önder Aytaç'ın, yurtdışına kaçtığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten yargılandığı davaya gelmediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan eski polis akademisi öğretim üyesi ve Taraf gazetesi yazarı Önder Aytaç'ın yurtdışına kaçtığı iddia edildi.

Star gazetesinde yer alan habere göre; 17 Kasım 2014'te İstanbul'dan yurtdışına kaçtığı saptanan Aytaç'ın yanı sıra Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen "Usulsüz Dinleme" operasyonu kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen 18 polisten 17'sinin de firar ettiği anlaşıldı.

Şüphelilerin yakalama kararının Ulusal Yargı Ağı Projesi'ne (UYAP) geciktirilerek girildiği ve kaçmalarına fırsat tanındığı iddia edildi.

EŞİ DÖNDÜ AMA...

Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği iddia edilen Aytaç'ın yakalanması için Edoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan mahkemeye talepte bulunmuştu.

Bu talebi haklı bulan mahkeme önceki gün yakalama kararı çıkardı. Aytaç'ın yakalanması için Terörle Mücadele ekipleri, Ankara Dikmen Semti Akpınar Mahallesi'ndeki adresine gitti.

Ancak Önder Aytaç'ın adresinde olmadığı ve taşındığı ortaya çıktı. İstihbarat ve TEM polisince yapılan araştırma sonucunda Aytaç'ın eşiyle birlikte 17 Kasım 2014'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı belirlendi.

Eşi 16 Ocak 2015'te dönen Aytaç'ın, cep telefonundan da sinyal alınamadığı saptandı. Aytaç'ın İngiltere'de olduğu tahmin ediliyor.