Gündem
14 Eki 2015 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

"Bomba Ankara'da patlayacak" tweetine iki gözaltı!

Ankara katliamı öncesi twitter’dan “bomba Ankara’da patlayacak” tweeti atan 2 şahıs gözaltına alındı.

Ankara 'da 97 kişinin hayatını kaybettiği katliam öncesinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan paylaşımla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.Saldırıdan önce  Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulduğu iddia edilmişti.

Ankara'daki canlı bomba saldırıları öncesinde şüpheli mesajlar atıldığı belirlenen 3 Twitter hesabıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na başvurdu. Ve bu kişilerin tespitini istedi.

Twitter 3 IP adresini Türkiye'ye verdi
TİB, Twitter yetkilileri ile iletişime geçerek soruşturma kapsamında 3 Twitter hesabına ilişkin bilgi istedi. 3 gündür süren görüşmelerin ardından Twitter, Ankara'daki patlamadan önce şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini Türkiye'ye verdi.

Mesajın atıldığı "@DrBereday" hesabıyla ilgili PKK üyesi olduğu öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. 2012 yılından itibaren aktif olan Twitter hesabı saldırısının gerçekleşmesi sonrası kapatıldı.

GÖZALTINDAKİ 2 KİŞİYLE İLGİLİ İDDİALAR
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gözaltına alınan iki kişiyle ilgili bilgileri paylaştı. Hesabın yöneticisi ve hesapla ilintili olduğu belirlenen iki kişiden Erhan Ö.'nün 1971 Diyarbakır doğumlu, 1990’lı yıllarda,PKK'nın çok sayıda eylemine katıldığı, en az 2 defa gözaltına alındığı, uluslararası bağlantıları bulunan çeşitli STK'larda görev aldığı, söz konusu hesabı birinci derecede bir yakınının telefonu üzerinden kullandığı tespit edildiği iddia ediliyor.

Gözaltına alınan ikinci kişi  Mehmet S. P.'nin ise 1980 Suruç nüfusuna kayıtlı olduğu, 1997 yılından itibaren Şanlıurfa ve Diyarbakır’da PKK/KCK içinde aktif faaliyet yürüttüğü, örgütünün internet sitelerinde müstear isimlerle yazılar yazdığı ve haber sitelerinde kaynak olarak çalıştığı, Şanlıurfa’da Mayıs 2013’te yapılan bir operasyonda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili tutuklanıp yargılandığı, bir siyasi partiden de 7 Haziran'da aday adayı olduğu öne sürülüyor.