Gündem
31 Ara 2021 20:43 Son Güncelleme: 31 Ara 2021 20:59

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusu

Demokrasi İçin Hukukçular, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özellikle göçmenlere ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Demokrasi İçin Hukukçular adına Heval Yıldız Karasu, Gülşah Kaya ve Cenk Yiğiter'in yaptığı suç duyurusunda Özcan’ın, Türk Ceza Kanunu’nun 122. Maddesi’nde tanımlanan dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret suçunu işlediği ve Türk Ceza Kanunun 216. Maddesi kapsamında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirttildi.

''GÖÇMENLER TEHDİT ALTINDA''

Avukatlar ayrıca yaptıkları suç duyurusunda, Özcan'ın ülkemizde yaşayan göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamalar ve Belediye Meclisi'nde alınan kararlar için, “Açık bir nefret suçu olup, ülkemizde yaşayan tüm göçmenler kendisinin açıklamaları nedeniyle tehdit altında. Ülkenin çeşitli yerlerinde göçmenlere yönelik saldırılar giderek artmakta olup belediye başkanlığı gibi kamusal bir unvana sahip bir yetkilinin bu biçimde açıklamalar yapması, nefret saldırılarının artmasına zemin hazırlamakta ve endişe yaşamamıza neden olmakta” dedi.

NE OLMUŞTU?

Özcan geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarından kendisine hakaret ve küfür ettikleri iddiasıyla 2 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Özcan, "Küfre varan, şerefe namusa dokunan hakaretlerle ilgili dava açmasını istedim" demişti.