Bölgede eller tetikte! İsrail'e yapılacak misilleme öncesi İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj

İran'ın, Joe Biden yönetimine İsrail ile yaşanacak bir çatışmaya müdahil olmaması gerektiği, aksi takdirde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin hedef alınacağı uyarısında bulunduğu ileri sürüldü.

Bölgede eller tetikte! İsrail'e yapılacak misilleme öncesi İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj - Sayfa 1

İRAN'DAN ABD'YE MESAJ: İSRAİL'LE YAŞANACAK ÇATIŞMAYA MÜDAHİL OLMA
ABD'de yayın yapan Axios internet sitesinin 3 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın İsrail'le yaşanacak bir çatışmaya ilişkin Washington yönetimine birkaç Arap ülkesi aracılığıyla bu hafta başında mesaj yolladığı belirtildi.

111
Bölgede eller tetikte! İsrail'e yapılacak misilleme öncesi İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj - Sayfa 2

Yetkililer, İran'ın Arap ülkeleri aracılığıyla yaptığı uyarının, İsrail'e yönelik misilleme saldırısının ardından ABD'nin devreye girmesi durumunda bölgedeki ABD üslerinin hedef alınacağı yönünde olduğunu aktardı.

211
Bölgede eller tetikte! İsrail'e yapılacak misilleme öncesi İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj - Sayfa 3

"BİZİMLE UĞRAŞMAYIN, BİZ DE SİZİNLE UĞRAŞMAYACAĞIZ"
Yetkililerden biri, " İran'ın mesajı şuydu; bize saldıran güçlere saldıracağız, bu yüzden bizimle uğraşmayın biz de sizinle uğraşmayacağız." dedi.

311
Bölgede eller tetikte! İsrail'e yapılacak misilleme öncesi İran'dan ABD'ye tehdit dolu mesaj - Sayfa 4

MÜDAHİL OLURSA ABD'NİN ORTA DOĞU'DAKİ ÜSLERİ HEDEF ALINABİLİR
İran'ın ABD yönetimine ilettiği mesajın net olmadığını belirten söz konusu yetkili, Washington'daki istihbarat yetkililerinin değerlendirmesinin İsrail'in yapacağı bir karşı saldırıya ABD'nin katılması durumunda bölgedeki üslerinin hedef alınabileceği yönünde olduğunu kaydetti.

Yetkililerden ikisi ise İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İngiliz, Alman ve Avustralyalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerde, Tahran yönetiminin bölgesel bir gerilime yol açmayacak sınırlı bir tepkiyi hedeflediğinin sinyalini verdiğini ileri sürdü.

411