Gündem
22 Kas 2022 12:49 Son Güncelleme: 22 Kas 2022 12:51

Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektörü protesto ettikleri için haklarında dava açılan 12 öğrenci için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto eden 12 öğrenci hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada savcı, Covid-19 tedbirleri gereği Boğaziçi Üniversitesi çevresinde yapılması planlanan basın açıklaması ve toplanmanın yasaklandığı, kolluk güçleri tarafından dağılma uyarısında bulunulduğunu  hatırlatıldı.

GEREKÇE AÇIKLAMA YAPMAKTA ISRAR ETMELERİ

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nün önünde gökkuşağı bayrağı açan öğrenciler hakkında soruşturma başlatılmıştı. Bu kararı protesto etmek isteyen ve bu gözaltılara tepki gösteren öğrenciler de gözaltına alınmıştı.

İddianamede de uyarılara rağmen öğrencilerin flamaları toplamadığı, açıklama yapmakta ısrar ettikleri ve sosyal mesafe kurallarına uymadıkları belirtildi.

Yargılama geçen sene başlamıştı. Bugüne kadar sekiz duruşma yapıldı.

3 YILA KADAR CEZA İSTENDİ

Savcı, 12 öğrencinin ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama' suçundan ayrı ayrı 6 aydan 3 yıla kadar cezalandırılmalarını talep etti.

Öğrencilerin avukatı İrem Yener, mütalaaya itiraz ederken esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma için süre istedi. Mahkeme heyeti süre talebini kabul etti ve duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşmada karar verilmesi bekleniyor.