Kültür Sanat
21 Tem 2020 09:43 Son Güncelleme: 21 Tem 2020 17:07

Bodrum'un en büyük galerisi açıldı

Boşnak asıllı sanatçı Yasemen Latife Ayvaz ve Hamza Arslan'ın eserlerinin yer aldığı ‘’Frekans ‘’ adını taşıyan sergi sanatseverler ile buluştu. Sergi 01 Temmuz - 30 Eylül arasında açık kalacak.

Sanatçılar serginin konsepti olan ‘’Frekans’ı’’  kendi yorumlarıyla meydan getirdiler. Yoğun ilgi ile karşılaşan sergide birbirinden özgün eserler yer alıyor.

Sanatsal üretimlerini lirik soyutlamalar olarak ortaya çıkaran Yasemen Latife Ayvaz,  bazen soyut lekesellik içinde bir manzarayı ya da şehir görüntüsünü, bazen de kent, insan, yaşam üçgeninde renklerin, dokuların ve katmanların, kültürel, etnik ve toplumu var eden değerlerle harmanlanmasını, onlardan izler ve detaylar barındırmasını, ayrıca tüm bu gerçekliklere sanatsal bakış açısı ile yüklediği anlamları sanatseverler ile buluşturuyor.

Yasemen Latife Ayvaz: “Sanatseverlerin içsel duygularına ulaşmaya çalışıyorum’’

Boşnak asıllı sanatçının, yeni kuşak çağdaş ressam olarak renk ve kent kavramlarını sorguladığı sanatsal üretimleri, kaos ve karmaşa içinde yer alan kentte, gözden kaçan, farkına varamadığımız detaylarda, duvar yüzeylerinde, bir teknenin kabarmış boyasında, ağaçta, taşta ya da herhangi bir objenin üzerindeki lekelerde hayat buluyor. Sanatçı, "Renk, boya, malzeme dışında resim yapılacak her yüzey ya da resmi yapılacak her detay önemli bir yer tutarken, deneysellik te vazgeçilmez bir süreci kapsadığın ve her rengin bir frekansı olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Sanatçı Hamza Arslan ise, ‘’Taşların frekansları vardır. Bu frekanslar insan psikolojisine etki eden özellikleriyle son yıllarda oldukça fazla araştırmanın temel konusu olmuş, insan üzerindeki etkilerine dikkat çekilmiştir.Taşların farklı çeşitleri gerek psikoloji gerekse de alternatif tıp alanında iyileştirici güce sahip olduğunu düşünüyor ve bu sergide bunu yorumlamaya çalıştım ’’ diye konuştu.

Hamza Arslan genel anlamda:  Yapıtlarını, doğanın içinden keşfettiği detaylarla şekillendirerek sanatseverlerin beğenisine sunmuştur.

Kimi zaman bir hayvan figüründen esinlenerek bir ayrıntıyı yakalamış kimi zaman da dalında sallanan bir yaprağın serzenişini doğal gerçeklik ile süslemiştir.

Zaman zaman ise taşların dokularındaki akışkan geçişleri dışavurumcu biçimiyle soyut ve modern sanat eserleri haline getirirken bütün eserlerini taşlara ve doğaya olan aşkı ile şekillendirmeye devam etmektedir.

Sanatseverler galeriyi gezdikten sonra bir heykelin yapımında katkıda bulunacak. Bir taşı bir heykeltraş gibi işleyecek olan yüzlerce sanatsever bunu yaptığında sergi sonunda bir eser meydana gelecek.

Bu eser sergi sonunda satılacak ve bir yardım vakfına bağışlanacak. Emeği geçen tüm sanatseverlere satış sonrası bu konuda bilgi verilecek.

Sergi her gün saat 10.00- 22.00 arası açık kalacak

Sergi ile Notlar

·        Serginin ve Galerinin hazırlık süresi 3 ay sürdü.

·        200’ e yakın eser bulunmaktadır

·        Arthgallerybodrum 3 bölümden oluşmaktadır.

a) Açık hava galerisi

b) Galeri ( kapalı mekan)

c) Atölye galerisi

·        2000 m2 sergi alanı bulunmaktadır.