Dünya
30 Eyl 2022 13:37 Son Güncelleme: 30 Eyl 2022 14:02

Bloomberg’ten dikkat çeken Sterlin analizi! ‘Erdoğan bile…’

Dünyanın önde gelen finans yayınlarından ABD merkezli Bloomberg, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sterlin'in yaşadığı değer kaybına dikkat çektiği konuşmayla ilgili haberine, "Erdoğan bile Britanya'yı Sterlin'in yaşadığı değer nedeniyle eleştiriyor" başlığını attı.

Erdoğan dün Ankara'da, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu'nda, "Şu anda İngiltere'de sterlin patladı, nereden nereye geldi sterlin. Övünüyorlardı, 'Biz şuna karşı bu kadar değerliyiz, buna karşı bu kadar değerliyiz' diye. Şimdi bugün aldığımız haberlerle patladılar" ifadelerini kullanmıştı.

T24’ün aktardığına göre haberde, "(Britanya Başbakanı) Truss, ortodoks ekonomistler dediği kişilerden tavsiye almamakla övünüyor ancak hala Erdoğan'dan ders almakta tereddüt edebilir. Türkiye Cumhurbaşkanı, düşük faiz oranının enflasyonla mücadelede etkili olabileceğini savunuyor ve ülkesinde son bir yılda fiyatlar yüzde 80 artış gösterdi" değerlendirmesinde bulunuldu ve "Erdoğan geçen yıl içinde Lira'da yüzde 50 değer kaybı gördü ancak bu onun poundın çakılması konusunda yorum yapmasını durdurmadı" ifadeleri yer aldı.

İlgili başlığa Bloomberg'in televizyon kanalında da yer verildi.

Britanya'da son 50 yılın en büyük vergi kesintilerinin açıklanmasının ardından Sterlin bu hafta Amerikan doları karşısında rekor seviyelere geriledi.