Gündem
15 Haz 2014 15:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

Bloomberg'den Ciner'e büyük övgü!

Dünyaca ünlü finans terminali, haber ajansı ve televizyonun kurucusu olan Michael Bloomberg, Türkiye’deki iş ortağı Ciner Grubu’nu ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Özel Temsilcisi, eski New York Belediye Başkanı ve ekonomi odaklı haber ajansı Bloomberg’in kurucusu Michael Bloomberg dün İstanbul’da Türkiye’deki iş ortağı Ciner Grubu’nun binasını ziyaret etti.

Ciner Grubu bünyesindeki Bloomberg HT kanalını gezen ve yöneticilerinden bilgiler alan Michael Bloomberg, “İstanbul’da suç oranının düşük olması önemli bir unsur. İstanbul, İngilizce’nin yaygınlığı bakımından da sınıfı geçiyor. Lokasyon açısından da İstanbul, gittikçe büyüyen ve finansal piyasaları gelişen bu coğrafya için önde gelen bir finans merkez olabilir” diye konuştu.

Finans yayıncılığının öneminin gittikçe arttığına işaret eden Michael Bloomberg, Bloomberg HT ekibine “İstanbul finans merkezi sizsiz olmaz. Katkınız büyük” diye konuştu. Michael Bloomberg, Ciner Grubu binasında Bloomberg HT çalışanları ile tek tek selamlaşırken gün boyu yapılan yayınların içerikleri ile ilgili de bilgiler aldı.

Bloomberg, Türkiye’de Bloomberg HT’nin başarılı bir yayın çizgisi sürdürdüğü gözlemini iletirken Ciner Grubu ile işbirliği yapmaktan da mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. Michael Bloomberg, hafta başında yayınlanmak üzere Bloomberg HT’ye bir de özel röportaj verdi.

Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga’nın sorularını yanıtlayan Michael Bloomberg, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’den dünyaya, dünyadan da Türkiye’ye daha fazla içerik sunmanın yollarını arayacağız” dedi.

MICHAEL BLOOMBERG TÜRKİYE'DE

33 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 13. işadamı olan Michael Bloomberg, önceki gün Türkiye’ye geldi. BM Özel İklim Temsilciliği görevini de yürüten Michael Bloomberg, Türkiye’deki iş ortağı Ciner Grubu ile temaslarda bulundu.

BAKAN ŞİMŞEK İLE GÖRÜŞTÜ

Haydarpaşa Garı’nda cuma günü düzenlenen “New York’tan İstanbul’a Mega Şehirler ve Finansal Merkezler” panelinde konuşan Michael Bloomberg, burada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan ile görüştü.

İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİLER

2010’da Ciner Grubu ile Türkiye’de Bloomberg HT kanalını kuran Michael Bloomberg iş ortakları Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner ve Ciner Medya Grubu Genel Direktörü Didem Ciner ile görüştü.

"TÜRKİYE’DEN DAHA ÇOK HABER VERECEĞİZ"

Michael Bloomberg, Türkiye’de Ciner Grubu ile gerçekleştirdikleri ve dördüncü yılını geride bırakan iş ortaklığından övgüyle bahsederken “Ciner Grubu ile partnerliğimiz başarıyla devam ediyor. Türkiye’den daha fazla haberi dünyaya aktarmanın yollarını geliştireceğiz” dedi.

TÜRKİYE EKİBİNE TEBRİK

Bloomberg HT Yayın Koordinatörü Cüneyt Başaran’dan yayın akışı konusunda bilgi alan Michael Bloomberg, “Bu kadar uzun saat canlı yayın içeriğini nasıl oluştuyorsunuz? Farklı kıtalardan bağlantılar yapıyorsuruz. Finans yayıncılığında en önemli problem etkin ve dolu içerik oluşturmak. Tebrik ederim” dedi.

BLOOMBERG EKİBİYLE SELFİE

Bloomberg HT ekibi ile ‘selfie’ pozu veren Michael Bloomberg, Bloomberg HT Genel Müdürü Cem Coşkun, Yayın Koordinatörü Cüneyt Başaran, Ekonomi Koordinatörü Özlem Dalga ve Bloomberg LP Prodüktörü Simin Demokan ile görüştü.

TRABZON'DA BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Dün Ciner Medya Grubu binasını ziyaret eden Michael Bloomberg, ardından Koç Üniversitesi’nin de mezuniyet törenine katılarak bir konuşma yaptı. Michael Bloomberg, bugün ise Trabzon’da olacak. İstanbul’daki temaslarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Michael Bloomberg’i sabah saatlerinde Trabzon Valiliği’nde kabul edecek.

"KADİR TOPBAŞ İSTANBUL İÇİN ŞANS"

Belediye Başkanlığı döneminde New York’a damgasını vuran Bloomberg, İstanbul Büyükşehir Belediyle Başkanı Kadir Topbaş’la cuma sabahı Tarihi Yarımada’yı gezdi. Topbaş, Bloomberg’e Yerebatan Sarnıcı’nı gezdirdi. Michael Bloomberg, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için “Bu belediye başkanı İstanbul için bir şans. Çünkü bir ülkede yerel yönetimlerin etkili olması gerekiyor” dedi.

"TÜRKİYE DUMANSIZ HAVA SAHASINDA LİDER"

ABD’nin New York kentine 2003 yılında sigara yasağını getiren kentin eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg, “Türkiye dumansız hava sahası konusunda dünya lideridir. Türkiye bu konuda birçok ülkeye de rol model olmuştur” dedi.

Bloomberg, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tütün ürünlerine yönelik politikasından övgüyle bahsederken Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi üyeleriyle buluştu. Türkiye’nin de yararlandığı sigarayla mücadele için yapılan 125 milyon dolarlık hibeyi, "Sigara Kullanımını Azaltma Bloomberg Küresel Girişimi" adıyla sağlayan Bloomberg Vakfı Başkanı Michael Bloomberg, “Dumansız Hava Sahası Kampanyası”nın 6 yıllık sonuçlarını yerinde inceledi.

Dumansız Hava Sahası projesini Bloomberg fonu ile ortaklaşa yürüttüklerini söyleyen Toraks Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Altın, Bloomberg’e derneğin şükran ödülünü verdi.