Gündem
03 Haz 2021 22:06 Son Güncelleme: 03 Haz 2021 22:17

Bloomberg’den flaş iddia! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı müjde ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zonguldak’ta açıklayacağı müjde ile ilgili ABD basınında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın petrol ve doğal gaz arama çalışmaları konusunda ‘Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız’ sözleri üzerine ABD basınından dikkat çeken bir iddia geldi.

Bloomberg gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Karadeniz'deki Amasra-1 kuyusunda önemli miktarda yeni doğal gaz keşfettiğini söyledi.

İLK VERİLERE GÖRE ÖNEMLİ BİR MİKTARDA GAZ BULUNDU

Kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini de aktardı.

405 MİLYAR METREKÜP GAZ BULUNMUŞTU

Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.

Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğal gazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MÜJDESİ HATIRLATILDI

Haberde, Amasra-1 kuyusunda keşfedildiği belirtilen doğal gaza ilişkin Enerji Bakanlığı'nın yorum yapmaktan kaçındığı kaydedilirken, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başında verdiği bir demeçte “Cuma günü Karadeniz kıyılarından iyi haberler vereceği” sözü verdiği hatırlatıldı.

Bloomberg ayrıca, Erdoğan'ın muhtemel yeni doğalgaz keşfine ilişkin söz konusu açıklamasını, 'döviz cinsinden ödenmesi gereken enerji ithalatı faturası da dahil olmak üzere, Türkiye'nin uzun süredir süregelen ekonomik zaafiyetlerinden bazılarına bir çözüm olarak sunduğunu' da yazdı.