Televizyon
13 Şub 2013 12:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

BJK TV'DE REDHACK DEPREMİ; SANSÜR UYGULANINCA O PROGRAM YAYINDAN KALKTI

BJK TV´de yayınlanan Sosyal Kafa programının Redhack ile ilgili bölümü iptal edildi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi´nden Yard. Doç. Dr. Erkan Saka´nın BJK TV için hazırladığı "Sosyal Kafa" programını artık yapmayacağını açıkladı. Saka bu kararı Salı günleri yayınlanan programına sansür uygulanması nedeniyle aldığını açıkladı.

Programın bu haftaki hacktivist örgüt Redhack´i konuk etmesine, kanal yönetimi yayından bir gün önce itiraz etti. Müdahale üzerine Saka programa devam etmeyeceklerini açıklarken, taraftarlardan da televizyon yönetimine tepki geldi. Yönetimse kararın "emrivakiden hoşlanmadıkları için" verildiğini ifade etti.

Saka: Kanal otosansür uyguladı

bianet´e konuşan Saka kanalın programa Skype ile bağlanacak olan Redhack´in katılımına değil, Redhackle ilgili "RED!" belgeselinin yapımcılarına da itiraz ettiklerini aktardı.

"Programımıza RED!´in yönetmeni Mustafa Kenan Aybastı ile senaristi Onur Doğan katılacaktı. Twitter´dan Redhack´in de katılımını rica ettik. Kabul etmeleri üzerine yaklaşık bir hafta boyunca sosyal medyadan programın duyurusunu yaptık. Ancak yayına bir gün kala dün akşam yönetim bana yayını yapamayacağımızı iletti.

"Bilişim hukukçularına danışıp, program açısından herhangi bir hukuki sorun olmadığını kanala ilettim. Çünkü yaygın medya da dahil olmak