Gündem
17 Tem 2013 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

BİZİM SİSİ'DEN DARBECİ SİSİ'YE MEKTUP! BAK ADAŞ!

DYP Genel Başkan Danışmanı Seyhan Soylu (Sisi), Mısır'da darbe yapan Sisi'yle görüşme talebinde bulundu.

DYP Genel Başkan Danışmanı Seyhan Soylu (Sisi), Mısır'da darbe yapan Abdül Fettah Said Hüseyin Halil El Sisi'ye yazdığı mektupta, darbelerin verdiği zararlardan söz ederek kendisiyle görüşme talebinde bulundu.
 
Türkiye'nin darbelerden çektiği eziyetleri sıralayan Sisi lakaplı Seyhan Soylu, "Güzel ülkem askeri darbelerden çok çekti. Genç nesiller kayboldu. Hala darbe yasalarının sorunlarını yaşıyoruz. Tank palet sesleri Ankara caddelerinde hoş bir melodi ritmi çalmadı. Asfalt ile arasına geleceğimizi aldı ve ezdi. Benliğine, yaratıcı tarafından kurgulanmış, özgürlük ve demokrasi Türk ulusunu adeta Zümrüt-ü Anka yaptı. Gezilmeyen Gezi haykırışları bu nedenledir." diye yazdı.
 
ARAPLARI ELEŞTİRDİ
 
Darbeci generale, "Müslüman Kardeşler veya diğer adı ile İhvan hareketi hoşunuza gitmiyor olabilir. Arap coğrafyasındaki bazı diktaların da hoşuna gitmiyor olabilir. Önemli olan kişiler değil halktır. Mursi döneminde bir galon petrol vermeyen Arap sultanlar neden şimdi size yardım yarışında bulunuyorlar? Mısır, ne Türkiye ne de dünya için ihmal edilecek sıradan bir ülke değildir. Osmanlı sultanlarının taçlarının kırmızı yakutudur. Bizler Mısır'ı Kavalalı Mehmet Paşa veya Osmanlı sarayına gönderilen hadım ağalardan değil, daha çok Osmanlı, yani ecdadımı dünya var oldukça şerefi ile baki kılacak kutsal emanetlerin ve Hilafetin cömert bağışçısı olarak biliriz. Mısır, Musa'nın topraklarıdır." diye seslenen Soylu, Türkiye'de herkesini kendisini 'Sisi' olarak tanıdığını yani general ile adaş olduklarını vurguladı.

"SEÇİLMİŞ MURSİ'Yİ SERBEST BIRAKIN"
 
Kendisinin de darbe mağduru olduğunu aktaran Soylu, bu nedenle kendisine yazdığını belirterek, şöyle devam etti: "Tüm mazeretlerinizi geçersiz kılan gerçek, Mursi bir seçilmiştir. Seçilmiş biri olan Mursi'ye, onuruna yakışan bir şekilde davranmanızı ve biran önce serbest bırakıp halka gidilmesini, kardeş bir ulusun politikacısı olarak istiyorum. Olaylara Mısır güneş tanrısı Ra gözü ile değil, inancımızın emri olan adalet gözü ile bakmanızı naçizane tavsiye diyorum. Size düşen, Adeviye ile Tahrir Meydanları'ndaki halkı el ele tutuşturup, modern, demokrasiyi içselleştirmiş Mısır'a tarihteki muhteşem medeniyetini geri vermektir. Mevcut durum, Arap coğrafyasındaki dikta, tiranlaşmış sultanların eğreti yönetimlerine koltuk değneği olmaktan başka bir şey değildir."
 
MISIR'I ZİYARET ETMEYİ PLANLIYOR
 
Mektubuna, darbeci General Sisi'ye demokrasinin tanımını hatırlatan Soylu, önümüzdeki günlerde Mısır'ı ziyaret etmeyi planladığına dikkat çekerek, mektubunu şöyle sonlandırdı: "Demokrasilerin; azınlıkları, çoğunlukların tahakkümünden koruma rejimi olduğu evrensel ilkesi gereği, ülkenizde siz dâhil her kesimle görüşmek istiyorum. Arzum, talimatınızla medeniyetlerin ve evrensel birliğin odak noktası Mısır'da en yakın zamanda Mursi ve arkadaşlarının serbest kalmasını, seçim tarihinin belli olduğu, her kesimin seçim propagandalarını özgürce yaptığı bir Mısır görmek istiyorum. Bu bir rüya değil. Ülkeniz, farklılıkların kırıntılarından vücut bulmuş istisnai topraklardır.
 
Müslüman kardeşler görüşme talebimizi olumlu karşıladı. Ülkenizdeki Kıpti ve diğer azınlıklar ile görüşme programlarımız devam ediyor. Bu vesile ile zat-i âlinizden görüşme talep ediyorum. Olurunuzu bekliyor, Musa'nın topraklarına kutsal Ramazan ayında barışın hâkim olmasını yüce güç Allah'tan niyaz ediyorum."