Gündem
12 Şub 2013 10:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

BİZ TARAFSIZ YAYINCILIK DERKEN, İÇİMİZDEKİ BİRİLERİ BUNU MİLİTAN GAZETECİLİK İÇİN VİZE OLARAK GÖRDÜ!

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu'nun genel yayın yönetmenleriyle biraraya geldiği toplantıda konuştu.

DOĞAN Yayın İlkeleri Kurulu, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Doğan Yayın Holding bünyesindeki gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle dün bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Grubu olarak ilk defa 1999 yılında yayın ilkelerini yazılı hale getirerek, kamuya açıkladıklarını hatırlatarak, “Bunu yaparken, Washington Post, New York Times, Le Monde gibi dünyaca ünlü, Batı demokrasilerinde itibar görmüş gazetelerin yayın ilkelerini de dikkate alarak, onlardan esinlendik” dedi.

HATALARIMIZI GÖRÜP DÜZELTTİK

Bunun grup için önemli bir tecrübe olduğunu kaydeden Aydın Doğan şunları söyledi: “Aradan geçen zaman içerisinde medyada büyük bir devrim yaşandı. Elektronik medya hızla gelişti, sosyal medya diye bir olgu ortaya çıktı. Biz de bu arada bazı hatalarımızı gördük. Bu hatalarımızı düzeltmek ve gelişen medyaya ayak uydurmak için yayın ilkelerimizi yeniledik ve kurula da yeni katılımlar oldu. Bağımsız ve tarafsız yayıncılık çok önemli. Biz bağımsız ve tarafsız yayıncılık derken, kimileri bunu militan gazetecilik için bir vize olarak gördü. Bazı medya mensupları kendilerini kurumlarının üzerinde, adeta bir hükmi şahsiyet olarak algılamaya başladı. Çünkü bizim ilkemiz bağımsız, tarafsız gazeteciliktir. Bazı arkadaşlarımız buna ayak uyduramadı.”

BABIALİ BİR SERVET MEZARLIĞI

Babıali’nin aslına bakıldığında bir servet mezarlığı olduğunu kaydeden Aydın Doğan, “Habib Edip Töre Han’dan Sefa Kılıçlıoğlu’na, Malik Yolaç’tan Asil Nadir’e kadar pek çok yayıncı Babıali’de para kaybetmiş, bazıları yayıncılık yüzünden servetlerini kaybetmiş, yok olmuşlardır. 1940’lardan bu yana Babıali’ye gelip, gazetecilik veya yayıncılık işini devam ettiren aile ve sahipler kalmamıştır. 30 yıldan fazla yayıncılık hayatını gazete sahibi olarak devam ettiren gazeteci yoktur. Çok enteresandır, otomobilciler demirciler, tekstilciler vardır, yalnız medyada 30 yılı geçen aileler yoktur, ne Simavi ailesi, ne Karacan ailesi, ne Nadir Nadi ailesi. Sadece 35 yıla yaklaşan bir dönem olarak biz ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bunu da inşallah çocuklarım da sonuna kadar devam ettirir” değerlendirmesini yaptı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ