Gündem
21 Eyl 2010 17:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

BİZ DÜRÜST DEĞİL MİYİZ? EDİRNELİ GAZETECİLERDEN HANEFİ AVCI'YA SİTEM!

Edirneli gazeteciler, olay kitap Haliç'te Yaşayan Simonlar adlı kitabın yazarı Hanefi Avcı'ya sitem dolu bir mektup kaleme aldı.

Mektupta, kitabın Hanefi Avcı’nın Edirne’de görev yaptığı döneme ilişkin bölümlerinde kendilerine bilgi ve belge sağlayan gazetecileri "dürüst" gazeteci olarak adlandırmasına tepki verildi.

İşte o mektup...

Sayın Hanefi AVCI,

Türkiye ve Edirne gündemine bomba gibi düşen, "Haliç’te Yaşayan Simonlar; Dün Devlet, Bugün Cemaat" adlı kitabınızın etkilerini dikkatle izlemekteyiz.

Çünkü, öncelikle gazeteciyiz ve aynı zamanda Edirne’de görev yaptığınız dönemde başarılı ve dürüst çalışmalarınızdan dolayı size "Edirne’de Yılın Adamı Ödülü"nü layık görmüş bir meslek kuruluşuyuz.

Söz konusu kitabınızda Edirne’deki Kapıkule ve tapudaki rüşvet operasyonlarının yanı sıra Edirne Belediyesi’ndeki operasyondan bahsederken 302’nci sayfasında yerel basında bazı "dürüst gazeteciler" tarafından sizlere ciddi bilgiler iletildiği, bunların basında yer alarak soruşturmaya başlamanız için hareket noktası olduğunu yazıyorsunuz.

Bize göre, gazetecilerin, mesleklerini bir yana bırakarak polisliğe soyunması meslek ahlakı açısından zaten kabul edilemez bir şeydir.

Meslek ahlakını ayaklar altına alan gazetecileri kınıyoruz.

Ancak, burada üzerinde durmak istediğimiz bir başka konu da "dürüst gazeteci" kriterinizdir.

Kitabınızda polise belge ve bilgi verenleri "dürüst gazeteci" olarak nitelemenizden dolayı, doğal olarak polise çalışmayan gazeteciler maalesef "dürüst olmayan gazeteci" durumuna düşmüştür.

Bu da kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir.

Bugüne kadar kitabınızda düzeltme yapmasını bekledik.

Ancak, kitabın piyasada bulabildiğimiz 15’inci baskısında da, bu ifadelerinizin aynı olduğunu görmüş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kitabınızda bu üzüntümüzü bir nebze olsun giderecek düzeltmeyi yapmanızı bekler, saygılar sunarız.

AGD Yönetim Kurulu