Gündem
14 Ara 2012 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

''BİZ DE HAREME GİRSEYDİK DİZİMİZ YAYINDA OLURDU''

'Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'ın, yayından kaldırılması kararına yapımcı Burhan Özkan tepki gösterdi

‘Muhteşem Yüzyıl’a alternatif olarak gösterilen ve TRT1 ekranlarında yayınlanan ’Bir Zamanlar Osmanlı’, dizisi reytinglerinin düşük olması gerekçe gösterilerek yayından kaldırıldı.

Başta Türkan Şoray ve Özcan Deniz olmak üzere birçok ünlü oyuncunun rol aldığı dizinin yapımcısı Burhan Özkan, çekimlerin yapıldığı Seka Fabrikası arazisi içindeki Sekapark’ta kurulan platolarda basın açıklaması yaptı. Özkan, tarih dizilerinin pahalı ve riskli işler olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘TRT bitirmek istedi’
“TRT bitirmek istedi. Tarih dizisi reyting garantisi vermez. Bütün dünyada televizyoncular böyle kabul eder. Riskli olduğu için buna güçlü televizyonlar girer. TRT güçlü bir televizyondur. TRT herhangi bir kanal mıdır ki onunla bununla reyting yarışına girsin? Tabi ki TRT de ister ki yaptığı dizi en fazla insan tarafından izlensin. Ama TRT, yaptığı dizi fazla insan tarafından izlenecek diye basit yol ve yöntemlere başvuramaz. Biz de başvurmadık. Biz de girerdik hareme, şuraya buraya ve alırdık reytingimizi. Ama biz taş gibi bir tarih dizisi yapma konusundaki ısrarımızı koruduk.”