Medya
17 Kas 2011 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

BİZ DE HAKKIMIZI İSTİYORUZ!

TV kanallarından telif almak için harekete geçen sinema meslek örgütlerine İclal Aydın da destek verdi.

Dizi ve filmleri defalarca yayınlayan TV kanallarından telif almak için harekete geçen sinema meslek örgütlerine İclal Aydın da destek verdi.

İclal Aydın Vatan gazetesindeki köşesinde, "Biz de hakkımızı istiyoruz! başlıklı yazısında, En azından ben istiyorum! Oyuncu kimliğimle istiyorum!" şeklinde ifadelere yer verdi.

Biz de hakkımızı istiyoruz

"Bir dizinin ya da sinema filminin defalarca, defalarca, defalarca yayınlanmasından, başka ülkelere başka kanallara satılmasından doğan kazançlardan oyuncular, yönetmenler, senaristler asla telif alamıyor biliyorsunuz...

(...) Üstelik dizilerde öyle anlaşmalara imza atalım istiyorlar ki: Meslek birliklerine, sendikalara üye olmak yasak. Geçmişe yönelik hakları yasal yollardan aramak yasak...
Yeryüzünde ve uzay sisteminde bütün hakları devretmekle kalmıyor, etimden, kemiğimden, derimden gani gani faydalanın diyerek imza atmak zorunda kalıyorsunuz..."

"Şimdi merak ettiğimiz şey şu: Bir Türk filmine ilk telifi ödeyip adını tarihe yazdıracak ilk kanal hangisi olacak? Samanyolu mu, Kanal 7 mi, atv mi, Star mı?
 

"Ya Diğerleri?" diyeceksiniz... Allah’tan umut kesilmez diye yanıtlayacağım...