Gündem
31 Ara 2012 17:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

''BİZ ARTIK İLAN DEĞİL REKLAM PASTASINA DA TALİBİZ''

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Biz artık ilan değil, reklam pastasına da talibiz'' dedi.

Yeni açılan Basın İlan Kurumu (BİK) Çorum Şubesini ziyaret etmek için kente gelen Atalay, il genelinde yayın yapan gazetelerin temsilci ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

BİK Genel Müdürü Atalay, burada yaptığı konuşmada, artık ilan değil, reklam pastasına da talip olduklarını belirterek, "BİK olarak bundan sonra bir reklam ajansı gibi çalışacağız. Bunun teknik alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Mehmet Atalay, "Amacımız gittiğimiz illerde standartları yükselterek, gazeteciliği en üst seviyeye taşıyarak, meslektaşlarımızın daha iyi kağıda, daha iyi matbaada, daha fazla muhabirle, daha güzel fotoğraflarla, en iyi haberi yapmasını sağlamak. Bütün bu konularda BİK olarak aktif rol oynamak istiyoruz. Siz böyle bir ürünü ortaya koyduğunuz zaman, ben inanıyorum ki reklam pastası da alabildiğine genişleyecek.’’ diye konuştu.

’’Şantaj ve tehdit haberciliği bitmiştir’’

Olabildiğince özgür ve çok sesli bir medyanın oluşması gerektiğini anlatan Atalay, ’’Bir şeylerden de sakınmak gerekiyor. Bunu da her yerde dillendiriyoruz. Şantaj ve tehdit haberciliği bitmiştir, bunu hepimiz kabul edelim. Yalan habere hiç tenezzül etmeyelim. İftara iş yapmayalım, el ele kol kola gördüklerimizi net olarak yazabilelim. Bu konuda bir sıkıntı yaşarsanız BİK olarak arkanızdayız, bir telefon kadar yakınız’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de değişik illerde zaman zaman sıkıntı yaratan gazetecilikler yaşandığını belirten Atalay, bunların sayısının gazetecilik yapmak isteyenlerin sayısından daha az olduğunu ancak oluşturdukları kirli ortamın etkisi nedeniyle bütün gazetecilerin yanlış iş yapıyor gibi algılandığını kaydetti.

Atalay, ’’En sağdan en sola hangi görüşte olursa olsun, habercilikle, yorumculukla, inandıklarıyla toplum karşısına çıkmak isteyenler bunu rahatlıkla yapabilsinler. Yaptıklarından emin olsunlar. Sağlam düşüncenin toplumu da sağlam hale getireceğini düşünüyoruz’’ dedi.