Ekonomi
05 Eki 2023 17:07 Son Güncelleme: 05 Eki 2023 17:11

Bitcoin yatırımcılarını endişelendirecek haber! Bloomberg analistinden felaket senaryosu!

Bloomberg stratejisti Mike McGlone, Bitcoin'in %60'a varan bir fiyat düşüşü riski taşıdığını öne sürdü. Bitcoin, haftaya düşüşle başlamış, ardından dün 27.200 dolar seviyelerinde destek bulmuş ve bugün 27.900 dolar seviyelerine yükseldikten sonra yatay bir seyir izlemeye başlamıştı.

McGlone, Bitcoin’in %60’a ulaşabilecek bir fiyat düşüşü riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Mike McGlone, Bitcoin için resesyon durumunun ciddi bir risk oluşturduğunu düşünüyor. Bitcoin piyasasındaki likidite düşüklüğüyle birlikte küresel piyasalardaki dirence rağmen durgunluk sinyallerinin geçerli olduğuna inanan McGlone, ABD’nin yıl sonuna kadar resesyona gireceğine inanan isimler arasında.

investing.com'daki habere göre Bitcoin için kilit direnç noktasını 30.000 dolar olarak kabul eden analist, olası bir geri çekilmede BTC’nin 10.000 dolara kadar gerileyebileceğine inanıyor.

 

Bloomberg analisti, kripto para için en büyük riski ise olası durgunluktan dolayı hisse piyasası düşüşünden kaynaklı baskı olacağını düşünüyor. Yılın 3. çeyreğindeki düşük hacimli hareketin iki olası sonucu olarak yukarı yönlü patlama ya da durgunluk eğilimiyle sonuçlanacağını düşünen McGlone, 2023 yılında risk iştahının düşüşte olduğu sonucuna göre bir sonraki hamlenin aşağı yönlü olacağını öngörüyor. Zira analist, ABD ve Avrupa ekonomisindeki zayıflama sinyallerinin ve Çin’deki gayrimenkul krizinin deflasyonist etkiler görülmesine rağmen merkez bankalarının sıkılaştırıcı para politikasında ısrarcı olmalarına neden olduğunu söyledi.

Sonuç olarak gelişmiş ülkeler için resesyon riskinin hâlâ masada olduğunu düşünen McGlone, görünüşe göre ABD’nin teknik olarak yılın son çeyreğinde resesyona girebileceğine inanıyor. Böyle bir durumun hisse piyasalarını olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle satışların kripto piyasalarına da yansıyacağını düşünen analist, Bitcoin’in mevcut seviyelerden %60 oranında düşüş 10.000 dolar bölgesine kadar düşebileceğini düşünüyor.

Bitcoin’de son durum

Bitcoin, haftaya düşüşle başladıktan sonra dün 27.200 dolar seviyelerinde bulduğu destekle bugün 27.900 dolar doğru hamle yaptıktan sonra yatay hareket etmeye başladı. En büyük kripto para ABD işlem saatleri öncesi son 24 saatte %1’e yakın kısmi değer artışıyla devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin, geçen haftaki fiyat seviyesine göre %5’e yakın değer artışını koruyor.