Gündem
19 Tem 2023 11:19 Son Güncelleme: 19 Tem 2023 11:37

Bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarpıp kaçan kişi uyuşturucu taciri çıktı

Kadıköy-Bostancı sahil yolunda bisikletçi Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden olan kişinin Maltepe'de uyuşturucu ticareti yapan Temel Ü. olduğu tespit edildi.

Bostancı'da polis çevirmesinden kaçan bir otomobil, bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden oldu. 

Artı TV'den Umut Taştan'ın haberine göre; Maltepe'de uyuşturucu ticareti yapan Temel Ü. olduğu tespit edildi. Temel Ü.'nün kazadan sonra kaçarak yerine gönderdiği kişi ise ifadesinin ardından serbest kaldı.

Mehmet Can Ç.'nin savcılık ifadesinde, "Temel olay günü ikametime geldi. Kaza yaptığından bahsetti. Bu kazayı üstlenmemi istedi. Temel kazada yaralı ya da ölen olduğunu söylemedi. Aracı teslim almamı istedi bende olay yerine gidip aracı kullandığımı söyledim" dediği öğrenildi.

Olay anında otomobilde bulunan Ceren K. ise aracı kullanan kişinin Temel Ü. olduğunu ve olay anında uyuşturucu madde etkisinde olduğunu söyledi. Olay sonrasında yapılan incelemede otomobil içerisinde olduğu tespit edilen Ceren K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine getirilen Ceren K. ve Mehmet Can Ç. savcılıkta ifade verdi. Ceren K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken Mehmet Can Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.