Polemik & Kulis
13 Haz 2018 16:27 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

Biri Star'dan diğeri CNN'den...Taha Akyol ve Ahmet Taşgetiren’in yeni adresi neresi oldu?

Star'dan kovulan Ahmet Taşgetiren ve CNN Türk'te programına son verilen Hürriyet yazarı Taha Akyol aynı adreste buluştu.

Sebilürreşad Dergisi’nin Haziran ayı sayısında dikkat çeken iki isim yer aldı. İktidara yakın Star gazetesinde daha önce yazılar kaleme alan Ahmet Taşgetiren, yazılarında AKP’yi eleştirince gazeteden kovulmuştu. Doğan Medya’nın Demirören Holding’e satılması sonrasında da Hürriyet yazarı Taha Akyol’un CNN Türk’teki programına son verilmişti.

İlk kez İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un öncülüğünde 1908 yılında “Sırat-ı Müstakim” adıyla çıkan Sebilürreşad Dergisi yaptığı açıklamada, “1029. Sayımızda Ahlak-Adalet ve Hürriyet temasını işleyen Sebilürreşadın bu sayısında güçlü yazı ailesinin yanında Taha Akyol ve Ahmet Taşgetiren özel yazılarıyla aramıza katıldı” ifadeleri kullanıldı.

SEBİLÜRREŞAD DERGİSİNİN HİKAYESİ

İttihat ve Terakki’nin iktidarı aldığı 1908 yılının Ağustos ayında Mehmet Akit Ersoy’un öncülüğünde “Sırat-ı Müstakim” adıyla yayın hayatına başlayan Sebilürreşad Dergisi, milli mücadele yıllarında da öncü rol oynadı.

Dergi 1925 yılında Takrir-i Sükun Kanunu ile kapatıldı. Sebilürreşad Dergisi 1948'in Mayıs ayında tekrar Türkçe alfabe ile yayın hayatına başladı ve 1966 yılında yayın hayatına son verildi. Sebilürreşad Dergisi 50 yıl aradan sonra 14 Ağustos 2016 tarihinde yeniden Ankara merkezli olarak yayın hayatına başladı. Sebilürreşad'ın Ocak 2017 sayısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazısı da ilk defa yer aldı.