Gündem
15 Eyl 2015 11:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

BirGün'den Nokta baskınına çok sert tepki! Faşizm, Nokta!

Nokta Dergisi, Erdoğan'a şehit cenazesiyle selfie çektiren kapağı nedeniyle dün basıldı. Dergi toplatıldı, Yazı İşleri Müdürü gözaltına alındı. Nokta'ya yapılan baskına BirGün manşetten tepki gösterdi.

Erdoğan'a şehit cenazesiyle selfie çektiren kapağı nedeniyle Nokta Dergisi'nin Kağıthane’deki bürosuna dün sabah saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi.

Derginin son sayısı toplatılırken, yazı işleri müdürü Murat Çapan gözaltına alındı. Çapan, savcılık sorgusunun ardından, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Çapan ifadesinin ardından "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

Nokta'ya yapılan bu operasyona BirGün gazetesinin tepkisi bir hayli sert oldu. BirGün "Faşizm, Nokta" başlığıyla verdiği haberde, "Çıkmayan kitabı toplatan, yazarını hapse atan daha sonra suçu 'paralel'e yükleyip aradan sıyrılmaya çalışan AKP iktidarı, bu sefer de Erdoğan kapağı nedeniyle dergi bastı" ifadelerini kullandı.