Polemik & Kulis
19 Ağu 2013 18:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

BİRGÜN'DE ŞOK AYRILIK; HANGİ YAZAR İSTİFA ETTİ?

Gazetede köşe yazarlığı yapan deneyimli gazeteci, ayrılığını bir veda yazısıyla duyurdu.

BirGün gazetesi köşe yazarı Ateş İlyas Başsoy, gazeteden ayrıldı. Ayrılığı kişisel web sayfasındaki yazıyla duyuran Başsoy, gazeteden Ece Temelkuran, Nuray Mert, Can Dündar, Doğan Tılıç, Melih Pekdemir ve Oğuzhan Müftüoğlu gibi isimlere teşekkür etti.

Başsoy’un veda yazısı şu şekide:

"Merhaba

Kadınlar, erkekler, kızancıklar, oğulcuklar...

BirGün’de yazmayacağım haberiniz olsun.

BirGün’ü beyin rahmine düştüğü andan beri bilirim, ilk beş yılında Oğuz Abi istedikçe destek vermiştim, ikinci beş yılında hikayeler, masallarla filan sayfa işgal ettim, üçüncü beş yıl kendimi nadasa bırakıyorum. Dördüncü beş yılda bakarız bakalım.

“Arkadaşını övmek mürayiliktir” derler ya, yine de risk alıp Meltem Gürle, Selami İnce, Selçuk Candansayar, Ahmet Tonak, Cüneyt Cebenoyan, Ümit Alan, Hayri Kozanoğlu, Hande Demircioğlu, Özgür Mumcu, Kürşad Kahramanoğlu, Koray Çalışkan, Enver Aysever, Bilge Seçkin Çetinkaya, Sırrı Süreyya Önder, Ece Dorsay, Ali Şimşek, Eski Solcu, Ahmet Meriç Şenyüz, Atilla Aşut, Nazım Alpman, Adnan Bostancıoğlu, Gözde Bedeloğlu gibi isimleri sayacağım. Onlara “merhaba” deme şerefine BirGün sayesinde eriştim.

BirGün’ü yok günlerinde sırtlayan ve sırtlamakta olan genç, vefalı, hırstan, fesatlıktan arınmış mükemmel kadro hep var olsun. Ece Temelkuran, Nuray Mert, Can Dündar gibi zor zamanda omuz veren ustalara da.

Ve elbette Doğan Tılıç, Melih Pekdemir ve Oğuzhan Müftüoğlu’na, bana bu fırsatı verdikleri için teşekkürler.

“BirGün’de neden veda yazısı yazmadın?” diye soranlara sözüm şudur: BirGün’e veda değil merhaba yazıları yakışır ve ayrıca ortada vedalaşacak bir durum da yok.

Ben BirGün okurluğuna terfi ediyorum.

Cümleten ve yeniden: Merhaba."