Gündem
22 Mar 2016 16:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

BirGün muhabirine hapis istemi!

Muhabiri Onur Erem, Başbakan Davutoğlu'yla ilgili sorduğu soru nedeniyle yargılanıyor...

BirGün muhabiri Onur Erem hakkında, yazar Tarık Ali ile yaptığı söyleşi nedeniyle “hakaret” gerekçesiyle dava açıldı. Erem’in 14 aydan 28 aya kadar hapsi isteniyor.

Birgün’ün haberine göre, 15 Ekim 2015’te yayımlanan söyleşide Erem, Ali’ye Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Biz bir hukuk devletiyiz. Elimizde intihar bombacılarının listesi var ama onları eyleme geçmeden tutuklayamayız” ve İçişleri Bakanı Selami Altınok’un “Patlamaya yol açan bir güvenlik zafiyeti yoktu” açıklamalarını sormuştu.

Söyleşide Ali, “Canlı bombaların eyleme geçmeden önce tutuklanamayacağı açıklaması o kadar tutarsız bir saçmalık ki bu iki soytarının hâlâ hükümette olmalarına şaşırıyorum” demişti.

Ali’ni söyleşide kullandığı “soytarı” ifadesi nedeniyle, gazeteci Erem hakkında “Hakaret” başlıklı TCK 125’ten soruşturma başlatıldı.

Ali’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı “teneke diktatör” sözü hakkında ise cumhurbaşkanına hakaret soruşturması başlatan savcılık, bu sözün ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini söyleyerek kovuşturmaya yer olmadığını ifade etti.

Erdoğan’ın avukatlarının bu karara yaptığı itiraz 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Erem hakkında Google’ın otomatik tamamlama (autocomplete) özelliği ile ilgili yaptığı haberi nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı. 14 aydan 28 aya kadar hapsi istenen Erem’in duruşması 24 Mayıs’ta, saat 10.40’da.