Polemik & Kulis
30 Mayıs 2013 14:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

BİRGÜN GAZETESİ'NDEN AYRILIK! HANGİ KÖŞE YAZARI VEDA ETTİ?

Ünlü köşe yazarı ayrılığını twitter adresinden duyurdu.

BirGün Gazetesi yazarlarından Ertuğrul Mavioğlu dün yazdığı yazısıyla okuyucularına veda etti.

Ertuğrul Mavioğlu twitter adresinden "son yazım" notuyla birlikte yazısını paylaştı. Mavioğlu daha sonra da "BirGün’ün kıymetini bil çünkü fena kırmızıdır" twitini attı.

Mavioğlu son yazısında şöyle dedi:
 
"Annemle kahvaltı faslı sonrasında “yazımı yazmalıyım” diyerek ‘zengin kalkışı’ yaptığımda, arkamdan seslenip “güzel yaz” diye tembihledi. Annem benim tek sadık okurum. Geri dönüp boynuna sıkı sıkı sarıldım. Biliyorum, iyi şeylerden bahsetmemi istiyordu. ‘Hayırlısıyla’ diye kapıdan yolcu ederken, yalnızca onun duasına inandığımı düşündüm.
 
90’ına merdiven dayamış, uzun yıllar öğretmenlik yaparken iki yakası asla bir araya gelmemiş, hiç eksilmeyen otoriteden, elinden tokmağını düşürmeyen devletten nasibini fazlasıyla almış, kaderi makûs bu ülkenin acılarını derinden hisseden bu yaşlı kadın, hayatımızın düzelmekte olduğuna dair cümleler duymak, okumak, “boşuna çekilmedi bunca acılar” demek istiyor artık.
 
Sadık okurum biliyorum beklenti içinde lakin benden de bir türlü iyimser cümleler çıkmıyor. Mesela, ‘modernleşme’ ya da ‘dönüşüm ‘ diyerek kentlerin kazma vurulmadık hiçbir köşesini bırakmayanlara övgüler düzemiyor, ‘Allah sizden razı olsun, hayatımızı güzelleştiriyorsunuz’ diyemiyorum. Çünkü biliyorum ki, yoksullar sürüldükçe kentler, cüzdanı şişkinlerin, ciplerin arka koltuklarına yayılanların arasında yeniden pay ediliyor."

Ertuğrul Mavioğlu’nun son yazısını okumak için tıklayın