Gündem
30 Tem 2011 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

BİRGÜN GAZETESİ TARAF'A MANŞETTEN ÇAKTI!

Taraf, dün 'Yoldaş General' diye bir manşet attı. Mehmet Baransu, TBKP üyesi Ziya Güler kod adlı Feridun Gürgöz'ü, Korgeneral Ziya Güler sandı!

Taraf gazetesinin dün manşetten verdiği Yoldaş General haberi, bugün BirGün gazetesinde çok sert bir başlık ile haberin yanlışları ortaya kondu.

İşte Birgün’de bugün manşetten yayınlanan haberden alıntılar:

Taraf gazetesi Mehmet Baransu imzasıyla 29 Temmuz 2011 günü "Yoldaş General" başlığı ile Hasdal Cezaevinde tutuklu bulunan Korgeneral Ziya Güler’le ilgili iki MİT belgesi yayımladı. MİT tarafından savcılığa gönderilen belgeden birinde Korgeneral Ziya Gülerin 1972 yılında THKP-C mensubu olduğu, 1989’da ise TBKP (Türkiye Birleşik Komünist Partisi) yöneticisi olduğu iddia edildi. Böylece Ergenekon ile devrimciler arasında bağlantı kurulmaya çalışıldı.

POLİT BÜRO’YA MEKTUP YAZMIŞ!

Baransu bir de adı geçen subayın TBKP’nin Polit Bürosu’na yazdığı değerlendirmeyi bulduğunu zannedip yayımladı. TBKP’li Ziya Güler’,n Korgeneral Ziya Güler’le uzaktan yakından bir ilgisi yok. Ziya Güler, TBKP Merkez Komite üyesi ve Federal Almanya Yöre Sekreteri Feridun Gürgöz’ün parti adı. TBKP Polit Bürosuna Ziya Güler imzasıyla yazılan değerlendirme de ona ait. Feridun Gürgöz, TÜSTAV’dan yayımlanan anılarında Ziya Güler adını kullandığını açıklamıştı.

Gazeteci sıran taşıyan ama gazeteciliğin en basit kurallarını es geçerek, önüne konan her belgeyi tereddütsüz doğru kabul eden Taraf bir kez daha faka bastı. Çünkü TBKP’li Ziya Güler’in Korgeneral Ziya Güler’le uzaktan yakından bir ilgisi yok. Ziya Güler. TBKP Merkez Komite üyesi ve Federal Almanya Yöre Sekreteri Feridun Gürgöz’ün parti adı.TBKP Polit Bürosuna Ziya Güler imzasıyla yazılan değerlendirme de ona ait. Feridun Gürgöz, TÜSTAV tarafından yayınlanan anılarnıda Ziya Güler adını kullandığını açıklamıştı. (Feridun Gür-göz, Saat Geri Dönmüyor, TÜSTAV San Defter Dizisi istanbul. Nisan 2007)

NABİ YAĞCI’YA NEDEN SORMADILAR?

Taraf gazetesi önüne konan belgeleri "ulaşılan belge" anonslarıyla yayınlarken o belgeleri doğrulatma ihtiyacı duymuyor. Ya kendisine belge ulaşti-ranlara herkesten fazla güveniyor, ya da mesleğinin temel kurallarına bağlı kalarak gazetecilik yapmayı zahmedi bîr İş olarak görüyorlar. "Ulaşnrı-lan" bilginin doğruluğunu yanlışlığım araştırmak, başka bir kaynaktan doğrulatmak zor zahmedi olabilir; ama bu konuda kolayca başvurabileceği bir kaynağa başvurmamaları gerçekten düşündü* rücü. Haberi yazanlar, gazeteye koyanlar kendi gazetelerinde köşe yazarlığı yapan, TRKP eski Genel Sekreteri Nabi Yağcı’ya " Korgeneral Ziya Güler’in TBKP’nin üyesi, yöneticisi olup olmadığını" neden sormadılar acaba? Taraf’ Gazetesinin muhabirleri, editörleri "belge servisçİlerine" kendi köşe yazarlarından daha fazla güveniyor olabilir mi?

Taraf ve Baransu’nun bu haberi asparagas ve dezenformasyonun zirvesini oluşturuyor. Devrimcileri ve komünisüeri karalamak için hiç bir firsa-n kaçırmayanlar, yine tongaya düştü. Tararın ve Baransu’nun MİT’çi "yoldaşları" onları fena yanılttı. Bakalım bu kez minareye nasıl bir kılıf uy-duracaklar...