Gündem
22 Mar 2013 13:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

BİRGÜN 10.YAŞINI KUTLADI; GECEYE KİMLER KATILDI?

'Halkın Gazetesi BirGün' olarak 10 yıl önce yola çıkan gazete, dün akşam yeni yaşını dostları ile kutladı.

Garaj İstanbul'da düzenlenen kokteylde gazetenin kuruluşundan bugüne emek veren pek çok isim vardı. Emektar isimlerin yanında gazetenin kadrosuna yeni katılan isimler de gecede BirGün'ü yalnız bırakmadı. Gazete adına minik bir konuşma yapan Burhan Sönmez 'Hikaye sürüyor' dedi.
Geceye ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Hava-İş Başkanı Atila Ayçin, İbrahim Aydın, Ahmet Şık, Nuray Mert, Yıldırım Türker, Özgür Mumcu, Ümit Alan, Fuat Saka, Mehtap Meral, Gürbüz Çapan, Eşber Yağmurdereli, Ali Şimşek gibi isimler katıldı.
BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ise gecede konuşma yaparak "10 yıl önce, bir düşün peşinde  yolculuğa çıkan BirGün, sesi duyulmayanların sesi, gerçeğin devrimci olduğuna inanların gazetesi olmak almak amacı taşıyordu.  BirGün, karanlık ve umutsuzluk ortamındaki mücadelesi ve duruşuyla her geçen gün kendisini yenileyerek “solun bir başarı öyküsü yok” diyenlere inat, bir başarı öyküsü yarattı. Bu gün ise her sabah bayide gördüğünde “işte benim gazetem” diyen arkadaşlarımızla, bu gazeteyi toplumsal muhalefetin sesi yapmak için bir adım daha attık. Gazetemiz “Her gün daha iyi BirGün” şiarıyla yenileniyor. Tüm baskılara, sağ-liberal dalgalara karşı savrulmadan durmayı başaran BirGün, bu başarısının karşılığında, burjuva medyasında sansürlenen, işten atılan, susturulmayan çalışılan kalemlerin, gazetecilerin yeni adresi oluyor. Toplumsal muhalefetin sesi olma iddiasını bir adım daha büyütmek istiyoruz. Türkiye basınında gerçeği arayan, yoksulların sesi olmaya çalışılan ancak kalemi kırılmak istenen onurlu yazarlar artık sizin gazetenizde yazmaya başladılar. Daha güçlü, daha fazla ele ulaşan bir gazete olmak için çalışmalarımız devam ediyor' dedi.