Gündem
19 Oca 2013 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

BİRAND'DAN VASİYET GİBİ ANAYASA İSTEĞİ!

Birand, yeni anayasaya ‘'Darbe yapmak suçtur ve cezalandırılır'' ifadesinin konulmasını istedi&...

Geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybeden medyanın duayen ismi Mehmet Ali Birand, yeni Anayasa’da ‘’ Darbe yapmak, iktidara el koymak suçtur ve cezalandırılır’’ ifadesinin de yer almasını istedi. Birand ‘’ Yunanistan koydu. Ama önemli olan eğitimdir. İnsanlarımıza demokrasiyi, askerimize liberalliği vermek lazım’’ dedi.

 Ekim 2012 günü TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna bilgi veren Birand’ın sözleri tutanaklara yansıtıldı ‘’Darbelerin anası 12 Eylül’dür, en ağırıdır. Modeli değiştirmiş, en ince yasaların içine kadar girerek bir mekanizma ortaya koymuştur, izi hâlâ giderilmiş değil’’ dedi. 28 Şubat için ‘’Postmodern darbe’’ diyen Birand, ‘’Askerin o güne kadar ki tüm birikimiyle çok zekice, yargısı, üniversitesi, medyası, iş adamı, hepsinin çok iyi kullanıldığı bir süreçtir’’ açıklamasını yaptı

‘’DANS İKİ KİŞİYLE YAPILIR’’
‘’ Zamanında askerle dans edip takla atan insanlar buraya gelip, yapılanın ne kadar yanlış olduğunu anlatıyor. Hayretler içinde yerlere yatıyorum’’ diyen Birand, ‘’Dans iki kişiyle yapılır’’ sözünü de kullandı ve darbe yapanların sadece askerler olmadığını söyledi. Birand şöyle dedi:

‘’Biz darbeler sürecini siviliyle, iş çevresiyle, medyasıyla hepimiz hazırladık, askerin önünü açtık. Askere karşı direnme göstermedik. Muhafazakâr kesim de hiçbir şey yapmadı. 28 Şubat döneminde, Erbakan bulutlarda yaşıyordu, hiç görmek istemedi. Çünkü Erbakan’ın amacı o kadar net ki. Askerle uyuşmak istedi. Başbakanlığım devam etsin, iktidar devam etsin’’

AK Partinin iktidarının ekonomi ile bağlantılı olduğunu da söyleyen Birand ‘’ Bugün AK PARTİ niçin alkışlanıyor, Başbakan omuzlarda dolaştırılıyor? Önemli ölçüde ekonominin iyi gitmesinden. Ben görürüm sizi, yarın ekonomide, Allah korusun, bir tepetaklak olunsa uluslararası bir şeyden sonra, sokaktaki herkes ‘Başbakan bu işi yapamıyor’ demeye başlar.’’dedi.

Gazeteport