Medya
10 Tem 2012 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:54

BİRAND BAKAN KILIÇ'A VERYANSIN ETTİ; GALATASARAY'IN YAKASINI BIRAKIN!

Galatasaray ile Beşiktaş arasında yaşanan "stad krizi" usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ı çileden çıkarttı

Birand, özellikle federasyon başkanı ve Spor Bakanı’nın tavrına sinirlenerek deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü.
"Beşiktaş’ın ve TT Arena’da oynamak için bu kadar ısrar etmediğini" düşünen Birand, Federasyon Başkanı Demirören ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın "Beşiktaş’ı Arena’da oynatma çabasının" altında yatan nedenleri de sıraladı.

Birand, Posta’daki köşesinde Galatasaray’ın TT Arena’yı Beşiktaş’la paylaşmasının imkansız olduğunu anlatırken Spor Bakanı ve TFF Başkanı’na da "Galatasaray’ın yakasından inin" diye seslendi.

İşte o yazıdan çarpıcı bölümler:

GS’ lilerin Beşiktaş Kulübü Başkanı, Federasyon Başkanı ve Spor Bakanı’na bir mesajı var: Arkadaşlar artık Arena Stadı ile uğraşmaktan vazgeçin. Galatasaray’ ın yakasından inin. Taraftarı birbirine sokmak istemiyorsanız, bu konuyu kapatın. GS yönetimi kibarlığını şimdiye kadar sürdürdü, ancak artık yeter. BJK kardeş bir kulüptür. Lütfen aramızı bozmayın.

(...)

Bu zat-ı-muhteremlerin bilemediği bir şey var.

Hiçbir GS yönetimi Arena’ yı bir başka kulüple paylaşmaz... Paylaşamaz.

STAD DEVLETİN DEĞİL GALATASARAY’IN
Zira burası GS’ nin malıdır. Devletin malı değildir.

Devlet, GS’nin Mecidiyeköy’deki sahasını aldı ve 480 milyon TL civarı bır bedelle sattı. Arena’ yı da yaklaşık yarı bedeline inşa edip GS’ye verdi. Yani kimse kimseye lütufta bulunmamıştır.

Arena, GS’ye aittir ve taraftarın gözünde de, artık evi konumuna gelmiştir.

Eğer şimdiye kadar karşılıklı hiçbir sorun yaşamamış olan BJK ile GS taraftarını birbirine sokmak istiyorsanız, bu ısrarda devam edebilirsiniz.

Bu arada, BJK taraftarı da Arena’yı istemiyor.

BEŞİKTAŞLILAR DA İSTEMİYOR
Taraftar sitelerine girin, yazıları, açıklamaları okuyun. Arena yerine Kasımpaşa Stadı’nı tercih ettiklerini görürsünüz.

BJK yönetimini Kasımpaşa davet ediyor... Olimpiyat Stadı orada duruyor... FB’nin Kadıköy’ ünden de kimse söz etmiyor. İllaki Arena... İllaki GS...

O zaman, nedir bu ısrar?

Alamayacaklarını bile bile neden böylesine bastırıyorlar?