Ekonomi
05 Şub 2024 10:25 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 10:29

Bir ürün daha market raflarından kalkıyor! Tarih belli oldu…

Nar ekşisi izlenimi veren sosların ardından limon soslarının da satışına yasak gelmişti. Marketlerde bir ürünün satışının yasaklanacağı iddia edildi.

Bakanlık girişimde bulunuyor: Bir ürün daha market raflarından kaldırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son kararıyla, marketlerde satışı yasaklanan ürünler listesine limon sosu ve nar ekşisinin ardından yeni bir eklemeye gidildiği iddia ediliyor.

Bakanlık, gıda denetimlerini güçlendirmek amacıyla yeni tedbirler almış durumda. Bu çerçevede, ilk olarak nar ekşili sos ve benzeri ürünlerin marketlerde satışına izin verilmeyeceği açıklanmıştı. Daha sonra, limon sosunun da yasaklanmasıyla ilgili haberler ortaya çıkmıştı. Şimdi ise, tereyağı içermemesine rağmen ambalajında tereyağı görseli bulunan margarinlerin satışının yasaklanacağı iddiaları gündemde.

YANILTMAYA YÖNELİK GÖRSELLER KALDIRILACAK

Tüketicileri yanıltan ifadeler ve görseller içeren etiketlerin üretimi yasaklanırken, market raflarında 'tereyağı keyfi', 'tereyağı tadında' ve 'tereyağı lezzeti' gibi ifadelerin kullanılmayacağı belirtildi.

SON GEÇERLİLİK TARİHİ BELİRLENDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile limon suyu izlenimi veren ürünlerin 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de satışının durdurulacağı ifade edildi. Ayrıca, limon, nar ya da benzeri ürünlerin konsantresinin de yasak kapsamına alınması bekleniyor.