CineRadar
24 Eki 2014 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Bir tankla savaşı kazanmak mümkün mü?

Ekim ayında vizyonu 4. haftasında filmler sağanak halinde yağıyor. Bu hafta tam dokuz film gösterime giriyor!

Bu hafta gösterime giren 9 filmin, 5’i yerli yapım. Açıkçası çok azı gişeden yüzü gülerek ayrılmamasına rağmen giderek artan yerli film sayısı şaşırtıcı… Türk sinemacıların umutları devam ediyor ancak izlenmeyen filmlerin gişe sayılarında korkunç düşüşler var, filmlerin çoğu kopya masrafını bile çıkaramadan salonlardan ayrılıyor, TV kanalları da önemli komedyenler dışındakilerin yaptıklarına ilgi göstermiyor. Bu haftanın en seyredilir filmi başrolünde Brad Pitt’in rol aldığı bir 2. Dünya Savaşı draması olan Fury… Film bir tank mürettebatının kahramanlık öyküsüne odaklanıyor. Korku filmi sevenler için ise eski usül filmlerin devamı sayılabilecek bir çizgideki Annabelle’i öneririm. İçine şeytan kaçmış oyuncak bebek teması 80’lerde tüketildi ancak yeni nesil izleyiciler bu filmlere bayılıyor!
 
İsmail Baki sevenler ise komedyene Survivor’dan sonraki ilk filmiyle şans verebilirler. Survivor takımından arkadaşları da filmde epey destek vermiş, Sabit Kanca 2 haftanın öne çıkan yerli komedisi…

Uzun lafın kısası; seveceğiniz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor. İyi seyirler!
 
Fury
 
David Ayer’ın yönettiği ve Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman ile Michael Pena’ın oynadığı Fury, 24 Ekim 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Fury, çokça izlediğimiz klâsik savaş filmlerinden çok farklı bir konuyu işliyor. Nisan 1945. İttifak Devletleri Avrupa cephesinde son bir gayret gösterirken, Wardaddy adında bir çavuş, düşman hattı arkasında bir Sherman tanka ve beş kişilik ekibine komuta etmektedir. Sayıca ve silâhça az olan, bir de çaylak askeri olan müfrezenin komutanı Wardaddy ve adamları, Nazi Almanya’sının kalbinde bütün olasılıklara kahramanca meydan okumaktadır.
 
Annabelle
 
John R. Leonetti’nin yönettiği ve Annabelle Wallis, Ward Horton, Alfre Woodard ile Eric Ladin’in oynadığı Annabelle, 24 Ekim 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Kötülüğü içinde barındıran Annabelle adlı oyuncak bebek, Connecticut’ta bir müzede kilit altında tutulmakta ve ayda iki kez rahip tarafından kutsanmaktadır. Annabelle filmi kötülüğün bu oyuncak bebekte ortaya çıkmasından öncesini anlatıyor. John Form hamile eşi Mia için sonunda mükemmel hediyeyi bulmuştur: Çok güzel, el yapımı, bembeyaz bir gelinlik giymiş, oyuncak bir bebek. Ancak, Mia’nın Annabelle için duyduğu sevinç fazla uzun sürmeyecektir.
 
Sabit Kanca 2
 
Alper Mestçi’nin yönettiği ve İsmail Baki, Turabi Çamkıran, İrfan Aslanhan ile Damla Ersubaşı’nın oynadığı Sabit Kanca 2, 24 Ekim 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Muhteşem Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Sabit Kanca’nın ev sahibi Rıfat Amca, TV.de gördüğü Rencide ile evlenmek ister. Ancak ilk buluşmalarında Rencide, Rıfat Amca’yı beğenmez. Aralarını yapmak da Kanca’ya kalır, birikmiş kira borçlarından ötürü buna mecburdur. Kanca bunun için çabalarken bir de başına Rencide’nin kızı Zeliş’in eski sevgilisi Turabi çıkar. Turabi, Zeliş’le evlenmek için Rencide’yi kaçırır ve olaylar sarpa sarar. Çözmek de tabii ki Sabit Kanca’nın görevidir.
 
Birleşen Gönüller
 
Hasan Kıraç’ın yönettiği ve Rojda Demirer, Hande Soral ile Serkan Şenalp’ın oynadığı Birleşen Gönüller, 24 Ekim 2014′de Chantier Films dağıtımıyla Ser Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Kuzey Kafkasya Türklerinden Niyaz ve Cennet evliyken savaşın sert darbesiyle ayrılmak zorunda kalırlar. Nazi işgali köylerine kadar gelir. Cennet ve bütün köy zorunlu işçiler olarak Almanya’ya, çalışma kamplarına gönderilir. Cennet doğurduğu yavrusu Bedel’le birlikte hayata dayanmaya çalışır. Ne vatanına geri dönebilir ne de Niyaz’ından bir daha haber alabilir. Ve bir gün Yunus ve Dilek çifti Kazakistan’a gelirler. Kader, her zorluk içinde ne saklar bilinmez.
 
Delisin Delisin
 
Tolga Baş’ın yönettiği ve Çetin Altay, Turgut Tunçalp, Ender Gülçiçek ile Ferzan Hekimoğlu’nun oynadığı Delisin Delisin, 24 Ekim 2014’de Cine Film dağıtımıyla Artist Film Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Sadri, Asabi Rami ve Tombik Fırat aynı akıl hastanesinde tedavi gören üç yakın arkadaştır. Hastaneye sonradan gelen Arhan’ın dışarıdaki etkileyici anlatımının teşviki ile hastahaneden kaçarak sürükleyici bir maceraya atılacaklardır. Hastaneden ele geçirdikleri çok eski bir minibüsle başlayan bu yolculukları sırasında aralarına katılan Burcu bu serüvene bambaşka bir tat katacak ve oluşturacakları samimiyetle yolculuklarının rotasını belirleyecektir.
 
Kağıttan Kayıklar
 
Murat Yaykın’ın yönettiği ve Medya Örmek, Kemal Ulusoy, Berfin Emektar ile Kazım Ermek’ın oynadığı Kağıttan Kayıklar (Serhildan), 24 Ekim 2014’de SETEM Akademi dağıtımıyla Persona Film Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Medya Örmek bir gece çatışma sırasında yaralanır ve bir evin kapısını çalar. Bu evde yaşayan Kazım ve eşi Durre kapılarını açarlar. Durre hamiledir, sancılarının başladığı gün evlerinde özel timin baskınına uğrarlar. Kazım ve Medya, tim tarafından götürülürken doğum gerçekleşir. Aradan yıllar geçer ve araştırmacı yazar Selçuk, bu bölgede çalışmalarını sürdürürken yolları bu aileyle kesişir.
 
Ya Aşksa?
 
Michael Dowse’un yönettiği ve Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park ile Adam Driver’ın oynadığı Ya Aşksa? (What If?), 24 Ekim 2014’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Mars Dağıtım tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Film, önceki ilişkilerinden yara almış Wallace ve şimdiki ilişkisinden memnun görünen Chantry’nin arkadaşlıktan öteye gidemeyen ilişkilerini anlatıyor. Wallace’ın etrafındaki herkes, partnerlerini bulmuşken, Wallace aşk hayatını askıya almıştır. Tam bu esnada, Chantry ile tanışır. Wallace ve Chantry çok iyi anlaşırlar. Aralarındaki uyum, bu işin başka yerlere gidebileceğinin sinyalini vermektedir. Ancak onlar bu yoldan gitmeli midir?
 
Aşkın Halleri
 
Ned Benson’un yönettiği ve James McAvoy, Jessica Chastain, William Hurt ile Isabelle Huppert’ın oynadığı Aşkın Halleri (The Disappearance of Eleanor Rigby), 24 Ekim 2014’de M3 Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Mutlu bir evlilikleri olan Conor ve Eleanor, kendilerini birbirlerini anlamaya çalışan yabancılar olarak bulurlar. Him ve Her olarak iki bakış açısıyla çekilen film, Connor ve Eleanor’un daha önceden bildikleri hayatı ve aşkı yeniden keşfetmelerindeki süreci subjektif bir pencereden bizlere aktarıyor. Aşkın Halleri, yazar, yönetmen Ned Benson’ın aşkı empati ve gerçekle birleştirdiği son filmi.
 
Nergis Hanım
 
Görkem Şarkan’ın yönettiği ve Zerrin Sümer, Settar Tanrıöğen, Faruk Barman ile Begüm Akkaya’in oynadığı Nergis Hanım, 24 Ekim 2014′de M3 Film dağıtımıyla AC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Orta yaşlı Ekrem, Alzheimer hastası annesine bakmak zorundadır. Annesinin bakımın için tüm hayallerini bir kenara bırakmıştır. Yaşadıkları bu küçük eski evde geçen her gün birbirinin aynıdır. Nergis her yere işer, yemeği çöpe atar. Ekrem de annesiyle bu pis kokan eski eve hapsolmuştur. Annesinin evden kaçmasına mani olmak için kapı ve pencereleri kilitleyen Ekrem, Nergis Hanım sabrını taşırana dek kaderini kabul etmiş gibidir.
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.