Ekonomi
04 Kas 2023 20:32 Son Güncelleme: 04 Kas 2023 20:34

Bir sigara grubuna daha zam geldi

JTİ grubuna gelen zam sonrası BAT grubuna ait sigaralara da zam yapıldı.

BAT grubuna ait sigaralara paket başına 4 ila 6 TL arasında zam yapıldı. Zam sonrası bu grubun sattığı en ucuz sigar 48 TL, en pahalısı ise 60 TL oldu.

Geçtiğimiz günlerde JTI grubunu sigaralarına da 5 TL zam yapılmıştı. Kısa süre içerisinde diğer gruplarında zam açıklaması bekleniyor.

SİGARANIN ZARARLARI NELERDİR?

Tütün dumanı, 7.000'den fazla kimyasal madde içerir. Bu kimyasal maddelerden bazıları kanserojendir, yani kansere neden olabilir. Sigara içmek, dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biridir.

Sigaranın zararları şu şekilde sıralanabilir:

Kanser: Sigara, akciğer kanseri, ağız kanseri, yemek borusu kanseri, gırtlak kanseri, yemek borusu kanseri, pankreas kanseri, mesane kanseri, böbrek kanseri, rahim ağzı kanseri, lösemi ve lösemi gibi birçok kanser türünün riskini artırır.

Kalp ve damar hastalıkları: Sigara, kalp krizi, felç, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve periferik arter hastalığı gibi kalp ve damar hastalıklarının riskini artırır.

Solunum sistemi hastalıkları: Sigara, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım, bronşit ve amfizem gibi solunum sistemi hastalıklarının riskini artırır.

Diğer sağlık sorunları: Sigara, kısırlık, erken doğum, düşük, bebekte düşük doğum ağırlığı, diş çürükleri, diş eti hastalıkları, cilt yaşlanması, kemik erimesi ve osteoporoz gibi diğer sağlık sorunlarının da riskini artırır.

Sigara içmek, sadece sigara içen kişiyi değil, aynı zamanda pasif içicileri de etkiler. Pasif içicilik, sigara dumanına maruz kalmak anlamına gelir. Pasif içicilik, akciğer kanseri, kalp ve damar hastalıkları ve solunum yolu hastalıklarının riskini artırır.

 

ETİKETLER
#sigara #bat #jti #zam