Gündem
10 Nis 2023 20:01 Son Güncelleme: 10 Nis 2023 20:39

Bir parti daha seçime girmeyeceğini açıkladı! Hangi ittifakı destekleyecekler?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş 14 Mayıs seçimlerine girmeyeceklerini muhalefet bloğunu destekleyeceklerini tv100 canlı yayınında açıkladı. tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Baş, Cumhurbaşkanı adayı olarak da Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini dile getirdi.

Türkiye adım adım 14 Mayıs seçimlerine giderken 81 kentte seçime girmek için Yüksek Seçim Kurulu'na teslim eden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kritik bir karar aldı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş 14 Mayıs seçimlerine girmeyeceklerini muhalefet bloğunu destekleyeceklerini tv100 canlı yayınında açıkladı.

Baş, YSK'ya teslim ettikleri listeyi çekeceklerini söyledi.

tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Baş, Cumhurbaşkanı adayı olarak da Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini dile getirdi.

Baş, "Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi verdik, listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı vermek istiyoruz, bunu sorumluluk olarak görüyoruz." dedi.