Gündem
03 Şub 2011 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

BİR KİTAP YAZDI BAŞINA GELMEYEN KALMADI; ŞİMDİ DE TOPLATMA TEHLİKESİ!

Adem Yavuz Aslan'ın yazdığı 'Bi Ermeni Var' adlı kitaba şimdi de suç duyurusunda bulunuldu.

Bugün Gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Aslan'ın yazdığı 'Bi Ermeni Var' adlı kitaba şimdi de suç duyurusunda bulunuldu.
 
Öğretim görevlisi Ruhi Abat, kitapta kendisiyle ilgili iddialara yer verdiği gerekçesiyle kitap hakkında suç duyurusunda bulunarak toplatılmasını istedi. Bu duruma tepki gösteren yazar Adem Yavuz Arslan ise savcılığın dilekçeyi işleme koyması halinde bunun ölüm tehdidi kadar yüz kızartıcı olacağını söyledi.

Gazeteci yazar Adem Yavuz Arslan'nın Hrant Dink cinayetine farklı açıdan bakan 'Bi Ermeni Var' kitabı yayınlandığı günden itibaren büyük ses getirmiş ve yazarı Adem Yavuz Arslan, kalaşnikof mermi ve bere gönderilerek ölümle tehdit edilmişti.

Kitap şimdi de toplatılma ile karşı karşıya. İnönü Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ruhi Abat, kitapta kendisiyle ilgili iddialara yer verdiği gerekçesiyle yazar Arslan hakkında suç duyurusunda bulunarak kitabın toplatılmasını istedi. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle müracaat eden Abat, Arslan'ın kitabında kendisiyle ilgili iddiaların bulunduğu bölümlere atıfta bulunarak şikayetçi oldu. Bu duruma tepki gösteren yazar Adem Yavuz Arslan, söz konusu akademisyenin kitabın toplatılmasını istemesini anlayamadığını belirterek kitapta şahısla ilgili yer verdiği bilgilerin Malatya zirve kitap evi cinayeti içerisinde bulunmuş bir gizli tanığın soruşturma ifadelerine dayandığını söyledi. Bu ifadelerin de 24 Aralık'ta savcılara verilen gizli tanık ifadelerine dayandığını hatırlatan Arslan "Benim kitapta şahıs hakkında verdiğim bilgiler bir gizil tanık ifadesidir. Gizli tanık ifadesinde zirve cinayetinin nasıl hazırlandığı, tetikçilerin nasıl yetiştirildiği, kimilerin o cinayetin hazırlık sürecinde aktif olarak bulunduğu anlatılıyor. Dolayısıyla Ruhi Abat kitaptan rahatsız olmuş olabilir ama sonuçta gizli tanık ifadesi de adli makamların elinde. Eğer bu hareketten dolayı da kitap toplatılacak ise bu en az tehdit edilmem kadar yüz kızartıcı bir durum olur. Savcılık bu talebi işleme koyarsa bunun anlamı şudur; 'Hrant Dink cinayeti meçhul kalmaya devam edecektir' diyerek suç duyurusuna tepki gösterdi.

Ruhi Abat, Zirve Yayınevi cinayetleri davası kapsamında tanık olarak dinlenmiş, mahkemede Abat'ın cinayetler öncesinde askeri personellerle çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı belirtilmişti.