Gündem
21 Mar 2014 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

"Bir kadının cinsel içerikli..." İşte twitter'ın kapatılma sebebi!

Gazeteci Nagehan Alçı Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak CNN Türk gece haberlerine telefonla bağlandı.

Gazeteci Nagehan Alçı Twitter'ın kapatılması ile ilgili olarak CNN Türk gece haberlerine telefonla bağlandı. Alçı, hükümetten yetkililer ile görüştüğünü ve kapatma kararının savcılığa başvuran bir kadının Twitter’ın cinsel içerikli görüntülerinin kaldırılmasını reddetmesi üzerine alındığı söyledi.

Nagehan Alçı hükümet yetkilileri ile görüştüğünü ve kapatılma gerekçesini şöyle açıkladı: "Kapatılmasından sonra bir takım hükümet yetkilileriyle görüştüm. Neden erişime engellendiğini sordum. Bir süre önce cinsel içerikli, pornografik içerikli bir görüntü nedeniyle mağdur olan bir kadının şikayetçi olmuş. Mahkemede içeriğin çıkartılması yönünde karar vermiş. Ama twitter ytarafında bu konu ile ilgili bir uygulamaya gidilmemiş. Bu yüzden bütün bir sitenin kapatılması yönünde bir karar alınmış" dedi.

NAGEHAN ALÇI TWITTER'IN KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Alçı 'Böyle bir karar hiçbir şekilde kabul edilebilir değil, Türkiye'de çok enteresan günler yaşıyoruz. İnternet üzerinden, sosyal medya üzerinden bütün hayatların, siyasetin baştan aşağıya tepetaklak edilmeye çalışıldığı günler yaşıyoruz. Bu olağanüstülüğün maalesef bütün bir halka fatura edilecek bir adımı gerçekleşti bu akşam. İfade özgürlüğü yönünde çok önemli adımlar atmışken gelipte bir karış suda boğulmak gibi geliyor. Olabilecek her türlü karşı duruşu sergilemek lazım' dedi.