Radar Hattı
25 Ara 2009 17:58 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:01

BİR HAPİS ŞOKU DAHA!.. SAVCI NAZLI ILICAK'A KAÇ YIL HAPİS CEZASI İSTEDİ?

Basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Sabah Gazetesi köşe yazarı Nazlı Ilıcak'a hapis cezası istendi.


Nazlı Ilıcak, Sincan Hâkimi Osman Kaçmaz'ın 'Kayıp trilyon' olarak bilinen davada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması yönünde kararını köşe yazısını da eleştirmişti. Yazısında Osman Kaçmaz'ın verdiği kararı 'işgüzarlık' olarak nitelendirirdiği için Nazlı Ilıcak hakkında dava açılmıştı. İlk kez ifade veren Nazlı Ilıcak, duruşmada Osman Kaçmaz'a hakaret etmediğini savundu. Duruşmda mütalaasını açıklayan savcı, hakaret suçunun unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle sanık Nazlı Ilıcak'ın 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla çarptırılmasını talep etti.


"YAZILAN YAZIDA OLAY GÜNCELDİR"
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutukusuz sanık Nazlı Ilıcak ve taraf avukatları katıldı. Mahkemede ilk kez ifade veren Nazlı Ilıcak, "Yazılan yazıda olay günceldir. Bir takım somut gerçekler söz konusudur. O günlerde müşteki Osman Kaçmaz hakkında çok sayıda gazetelerde yazı çıkmıştı. Benim objektif değerlendirme yaptığım yazımdaki şu cümlelerden bellidir. 'Sincan hâkiminin ideolojik davranması da mümkündür ya da vicdanen Gül'ün dokunulmazlığının bulunmadığına inanıyordur' bu cümle bana aittir. Objektif değerlendirme yaptığımı göstermektedir" ifadelerini kullandı.


"HAKARET ETMEDİM"
Yazısında 'işgüzar' kelimesinin geçtiğini ve bu kelimede de bir hakaret içermediğini dile getiren Ilıcak, "Sayın Gül'ün dokunulmazlığının devam ettiği düşünürken, Osman Kaçmaz 'ın bu istikametteki bir kararı bozması gündeme gelmek ihtiyacı olarak tarafımdan değerlendirilmiştir. Nitekimde gündeme gelmiştir. İşgüzar'da bir hakaret kastı yoktur. Ben yargının medyaya bu şekilde tartışılmasına karşı olduğum için böyle bir değerlendirme yaptım" diye konuştu.


"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"
Osman Kaçmaz'ın avukatı, "Biz şikâyetçiyiz. Osman Kaçmaz'ın vermiş olduğu karar yargı kararıdır. Bu karara itiraz Yargıtay'a verilecek başvurularla olur. Kararın içeriği tartışılabilir ancak kararı veren kişinin bu kararı vermesinden dolayı kişiliğine yönelik yapılan eleştiriler hakaret niteliğindedir, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.


SAVCI MÜTALAA VERDİ: CEZALANDIRILSIN
Davayla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, "Osman Kaçmaz'a basın yoluyla hakaret edildiğini ve hakaret suçunun unsurları oluştuğunu ifade eden savcı, Nazlı Ilıcak'ın 1 yıl 2 aydan, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık avukatının mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.


"BENİM HAKARET KASTIM YOKTU"
Duruşma sonrası Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gazeteci Nazlı Ilıcak, 'Yargılanıyoruz. Yargı safhasında görüş bildirmek doğru değil. Benim hakaret kastım yoktu. Osman Kaçmaz' a onu söyleyebilirim" diye konuştu.


Nazlı Ilıcak savcının mütalaasıyla ilgili olarak, "Daha davanın başındayız. Sonu nasıl bitecek belli değil" şeklinde konuştu.