Gündem
13 Mar 2011 18:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

BİR GAZETECİ YAZAR DAHA MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY OLDU!

Bir gazeteci yazar daha Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday olduğunu açıkladı

Gazeteci-Köşe Yazarı Cennet Cankılıç, AK Parti’den Bursa Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı

Bugün adaylığını açıklayanlar arasında Gazeteci –Köşe Yazarı Cennet Cankılıç da vardı... AK Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Teşkilat ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Tanıtım Medya Başkanı Ömer Demir’in de hazır bulunduğu toplantıda kalabalık bir partili grubu da vardı.

Cankılıç konuşmasına, Cumhuriyet’in ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinin, Türkiye’nin en büyük değişim ve dönüşüm projesi olduğunu söyleyerek başladı. Cankılıç, şöyle devam etti:

"Demokrasi ile tanıştığımız ve kalkınma hamlesinin başladığı 14 Mayıs 1950 seçimlerinde ise ikinci büyük değişim ve dönüşüm yaşanmıştır. Türkiye için 3. büyük değişim ve dönüşüm süreci 1983-87 yılları arasında rahmetli Turgut Özal’la gerçekleşmiştir. Modernleşme sürecinde 2002-2011 dönemi ise ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal reformların peş peşe geldiği, demokratik adımların hızlandığı, temel hak ve hürriyetlerin genişletildiği yıllar olarak tarihe geçti. Bu dönemin en önemli ilerlemesi ise 12 Eylül Referandumu’dur. Türkiye’nin yıllardır özlemini çektiği ileri demokrasi yolunda ilk sivil adım atıldı. Peki, bunlar nasıl gerçekleşti? Tabii ki, yönetim anlayışını Şeyh Edebali’nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesi üzerine kurgulayan, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" düsturunu tabela yazısı olmaktan kurtaran, hepsinden önemlisi "millet devlet için değil, devlet millet için vardır" ilkesini şiar edinen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti iktidarıyla..."

2023 VİZYONU...

AK Parti’nin 8 yıllık iktidarı döneminde sadece reformlar değil, büyük bir zihinsel devrim de gerçekleştiğini söyleyen Cankılıç, şunları söyledi:

"Ezberler bozuldu, tabular yıkıldı. Bugünlerin Türkiye’si, Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak üzere... Üstelik demokrasi ve ekonomisindeki güçlü ilerlemesiyle, istikrar ve güveni yakalayan Türkiye, dışarıda da küresel meselelere bakışında güven ve barışçıl aktif politikalarıyla bölgemiz başta olmak üzere ülkesine ve geleceğine sahip çıkan tüm halklar için de örnek teşkil etmekte, ilham kaynağı olmaktadır. Ülkemiz şimdi yine yeni ve büyük bir değişim ve dönüşüm projesinin eşiğindedir. Bunun adı 2023 Türkiye Vizyonu’dur. Bu yüzdendir ki;

Cumhuriyet’in ilanının 100. yılına 12 yıl kala, 12 Haziran 2011 tarihi, Türkiye için içeride hizmet kervanının katlanarak büyümesi, ileri demokrasiye geçilmesi ve istikranın devamı, dışarıda da sözüne güvenilen, dünyanın lider ülkesi olması için önemli bir eşiktir."

OĞLU DA EŞLİK ETTİ...

Açıklaması sırasında oğlu Kerem’in de eşlik ettiği Cennet Cankılıç, neden aday olduğu konusuna değinirken de şunları vurguladı:

"Bir gazeteci olarak ülkemin demokrasi yürüyüşünde, halkımın daha adaletli, daha hak ve özgürlükleri elde etmiş, sosyal ve ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmiş, ideolojik barışı sağlamış olmasını istiyorum. Ne mutlu ki; bu davanın içerisinde, bu büyük ailede, önce 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 11. sıra milletvekili adayı, sonra da geçtiğimiz temmuz ayında Sedat Yalçın başkanlığında yeniden yapılanan İl Yönetim Kurulu’nda Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev almanın onurunu yaşadım. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin kader seçimi olarak adlandırılan ve büyük Türkiye hayalinin gerçekleşeceği eşiği hep beraber geçmek üzere yarım kalan görevimi tamamlamak; 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde kentimi, ülkemi ve partimi en iyi şekilde temsil etmek için ve tabii ki bir kadın olarak kadınlara uygulanan başta başörtüsünden dolayı her türlü ayrımcılık, şiddet ve baskının önüne geçmek için 24. Dönem Milletvekilliğine talibim."

Konuşması salondan büyük alkış alan Cennet Cankılıç daha sonra başvuru dosyasını İl Başkan Vekili Cemalettin Torun’a teslim etti. Cennet Cankılıç, 2007 Genel Seçimleri’nde de Bursa’dan 11. sıra milletvekili adayı gösterilmiş anacak küçük bir oy farkıyla TBMM’ye gidememişti.