Gündem
25 Nis 2016 08:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Bir gazeteci daha sınır dışı!

Türkiye'ye girmesine izin verilmeyen Yunan fotoğrafçı Giorgos Moutafis, geceyi havalimanında geçirdikten sonra Atina'ya sınır dışı edildi.

Hürriyet'in haberine göre, Bild, Reuters, Time, El Cezire, Newsweek ve CNN gibi önemli uluslararası yayınlar için çalışan 38 yaşındaki Yunan fotoğrafçı, önceki akşam Atina'dan Libya'ya geçmek üzere İstanbul'a geldi. Moutafis, İstanbul Havaalanı'ndan geri çevrildi ve Atina'ya sınır dışı edildi.

SIĞINMACI FOTOĞRAFLARI DÜNYADA ETKİ YARATMIŞTI

Geçen yıl çektiği video ve fotoğraflarla Suriyeli sığınmacıları görüntüleyen Moutafis, konunun dünyaya duyurulmasında önemli bir rol oynamıştı. Son olarak Yunanistan'dan Türkiye'ye iade edilen sığınmacıları da Moutafis fotoğraflamıştı.

Ülkeye girişine izin verilmeyen Moutafis, Bild gazetesine "Pasaport kontrolü sırasında emniyet yetkilisi ismimim listede olduğunu belirterek, Türkiye'ye girişimin yasak olduğunu söyledi. Geceyi burada geçirdim, ifadem alındı. Neden listeye adımın alındığıyla ilgili kimse bana bilgi vermedi" dedi.

6 AY ÖNCESİNE KADAR SORUN YOKTU

Altı ay öncesine kadar İstanbul'a rahatlıkla gelebildiğini belirten Moutafis, bu süre içinde ne olduğunu anlamadığını da sözlerine ekledi.