Gündem
22 Şub 2015 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Bir gazeteci daha milletvekili aday adayı oldu!

İslamiyet hakkında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken gazeteci ve yazar Eren Erdem milletvekili aday adayı oldu.

CHP'den İstanbul 3. Bölge milletvekili aday adayı olan Erdem ön seçime girecek. Siyasete gireceğini Twitter hesabından yayınladığı "Tüm ötekilerin ve ezilenlerin sesi olabilmek gayesi ile, gelecek seçimlere girme kararı aldım" mesajıyla duyuran Erdem, şu açıklamayı da yaptı:

Kıymetli dostlar, Çok uzun istişareler, tavsiyeler ve kıymetli dostlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, aktif siyaset zemininde mücadeleyi sürdürme kararı almış bulunmaktayım. Bu doğrultuda, Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul 3. Bölge aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Bu yarışta, CHP'nin belirlediği bir yöntem olarak önseçime girerek katılacağım. İstanbul ili 3.bölge CHP üyelerinin teveccüh ve desteği halinde, genel seçimlerde mücadele edeceğim. Kısaca, bu kararımın gerekçelerini aktarayım.

Çok değerli büyüklerim ve kardeşlerimle yaptığım istişarelerde, özellikle gazeteci ağabey Uğur Dündar ve arkadaşım Barış Yarkadaş'ın güzel temennileri ile bu kararı netleştirdim. Bugüne kadar çok sayıda kitap yazdım. Yüzlerce TV programına katıldım. Toplumsal mücadelenin her alanında olmaya azami gayret gösterdim. Yüzlerce iftiraya uğradım. Kişisel saldırılar, linç kampanyaları yaşadım. Her defasında daha yüksek bir dirayetle 'adalet ve özgürlük' mücadelesinde ısrar ederek, yoluma devam ettim. İslam dinini bir saltanat ideolojine dönüştürme gayretlerine karşı durdum. IŞİD ile birlikte, birçok çevrenin önemini daha iyi anladığı 'laikliğin, önem ve anlamının idrak edilmesi gerektiğini vurguladım.' Lakin geldiğimiz noktada, tüm demokratik alanların tıkandığı ve mücadele edilecek tüm zeminlerin iktidar eliyle yok edildiğini gördük. Bu minvalde, mücadeleyi parlamentoya taşımak ve daha yüksek sesle gerçekleri haykırmak için bu yarışa girme kararı aldım.

Kararı almamda etkili olan dostlarımın yüzünü kara çıkartmamaya and içtim. Yoksulların, ezilenlerin, mahrum bırakılmışların sözcüsü olabilmek, Zillete düşürülmüşlerin, ötekilerin, inancı ve kültürü nedeniyle horlananların sesi olmak, İşkembesini yetim hakkıyla doldurmuş zorbalardan hesap sormak ve adil bir düzenin kurulması için gayret etmek gayesi ile, siyasetin örgütlü sahasında vazife alma yoluna çıkmış bulunuyorum. Başta CHP İstanbul 3. Bölge üyelerinin teveccüh ve desteğiyle, inşallah ülkeyi daha demokratik ve özgür bir yaşam alanına dönüştürme mücadelemizi başaracağımıza olan inancımla bu yola çıkmış bulunuyorum. Ben, siyasi mücadele içinde olduğum sürece, imtiyazın, ayrıcalığın peşinde koşmayacağıma, hak ve adaletten ayrılmayacağıma siz kıymetli gönüldaşlarıma söz veriyorum. Makam ve mevki telaşı ile hareket etmeyeceğime, 'hırkamla gelip hırkamla gideceğime,' Harun gibi gelip, Karun gibi çökmeyeceğime siz kıymetli gönüldaşlarıma söz veriyorum. Tüm kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımla

Eren Erdem/CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı