Kültür Sanat
17 Eki 2021 23:54 Son Güncelleme: 18 Eki 2021 00:09

Bir döneme damgasını vuran ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Bir döneme damgasını vuran ünlü oyuncu Betty Lynn, 95 yaşında hayatını kaybetti. Lynn, 2. Dünya Savaşı'nda sanatıyla yer almış ve onursal albay unvanı almıştı.

Andy Griffith Show'daki Thelma Lou karakteriyle adını duyuran ünlü oyuncu Betty Lynn 95 yaşında öldü.

TV, radyo ve sinema yıldızı olan Betty Lynn, 2. Dünya Savaşı sırasında Güneydoğu Asya'da savaşan Amerikan askerlerine moral vermek için bölgede görevlendirilmişti.

Thelma Lou rolüyle büyük başarı kazanan oyuncunun ölümünü The Andy Griffith Museum duyurdu.

 

Lynn, 1961 ve 1966 yılları arasında 26 bölümlük The Andy Griffith Show'da Barney Fife'ın kız arkadaşı Thelma Lou'yu canlandırmıştı.

Missouri'li olan Lynn, 5 yaşında dans eğitimi almaya başladı. 14 yaşında yerel radyo programlarında performans sergilemeye başladıktan sonra keşfedildi.

 

Betty Lynn kimdir?

Gitarist Tommy Decker'la birlikte denizaşırı turlara katıldı. Kazablanka, İran, Çin, Burma, Hindistan'da tiyatro oynadı. II. Dünya Savaşı nedeniyle Güneydoğu Asya'da savaşan askerlere moral vermek için tiyatro gösterileri düzenledi.

Lynn, savaştan sonra ABD Savaş Departmanı'ndan takdir alarak Onursal Albay unvanını aldı.

Savaşın bitmesiyle oyunculuk kariyeri için ABD'ye dönen Betty Lynn, önce New York sonra Hollywood'da boy gösterdi. Twentieth Century-Fox, RKO, MGM ve Universal'in yapımlarında oynadı.

Rol aldığı filmler arasında "Cheaper by the Dozen", "Many Rivers to Cross", "Behind the High Wall" yer alıyor.

Ayrıca "Where's Raymond", "Peg O' MY Heart" gibi komedi dizileri ve TV programlarında da boy gösterdi.

Daha sonraları "Wagon Train", "Cheyenne"; "Tales of Wells Fargo" ve "Sugarfoot" gibi yapımların yanı sırada "Disney Presents: Texas John Slaughter with Tom'un" iki sezonunda başroldeydi.