Gündem
14 Mayıs 2012 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

BİR DEVİR SONA ERDİ, BEŞİKTAŞ'TAKİ İSTANBUL ADLİYESİ TAŞINDI!

Ergenekon, Balyoz, Şike gibi birçok önemli soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Adliyesi kapılarını kapattı.

Ergenekon, Balyoz, Şike gibi Türkiye'nin gündemine damga vuran birçok önemli soruşturmanın yürütüldüğü ve davanın görüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi kapılarını kapattı. Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na taşındı.

SAVCI VE HAKİMLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Beşiktaş'ta 1994 yılından beri hizmet veren adliyenin günlerdir süren taşınma işlemleri hafta sonunda tamamlandı. Adliyede görevli hakim ve savcılar bu sabah mesai başlangıcında Beşiktaş'a geldiler. Deniz kenarında kahvaltı eden hakim ve savcılar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazetecilere açıklama yapan İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen, "Ayrılık zamanı geldi. Yaklaşık 18 yıldır adliyeye hizmet eden bu binadan ayrılıyoruz. Elbette binaları da değerli kılan orada yaşayan insanlardır. Burada çok önemli soruşturmalar yapıldı. Arkadaşlarımız fedakarca burada görev yaptılar. Yeni adliyede, daha iyi bir çalışma ortamında yeni görevimize devam edeceğiz. Sizlere de buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Hakim ve savcıların bazıları daha sonra adliyenin "İstanbul 9,10,11, 12, 13, 14. Ağır Ceza Mahkemeleri" yazan tabelasının altında hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından tüm hakim ve savcılar konvoy halinde Çağlayan'a doğru hareket ettiler.

ADLİYE İÇİNE DUVAR ÖRÜLDÜ

Türkiye'nin gündemine damgasını vuran adliyenin içi kameralara yansıdı. Adliye binasının bir bölümünün ve bahçenin tamamının sahibi olan Bahçeşehir Üniversitesi de çalışmalarına başladı. Bahçe içindeki polis ve koruma odası olarak kullanılan prefabrik bölümleri yıkan üniversite, adliye içinde de bazı bölümlere duvar ördü. Adliyenin nezarethaneye ve duruşma salonuna çıkan bölümlere de duvar örüldü.