Kültür Sanat
14 Eyl 2023 14:27 Son Güncelleme: 14 Eyl 2023 14:35

Bir çağ yangınının romanı: Yangın Olur

Gazeteci Yazar Burak Artuner’in üçüncü romanı Yangın Olur, Narsist Kitap’tan piyasaya çıktı.

Roman, günümüz İstanbul’unda betonlaşmayla kuşatılan insanların sıkışıp kalmışlıklarına, iç yakan gelişmelerin yaşandığı küresel bir döneme sanki bir ‘Yangın Kulesi’nden bakıyor. Roman, aslında içinde bulunduğumuz çağın ve dönemin görünmez ‘Yangın’ını da aktarmanın çabasında. Konusuyla, diyaloglarıyla, gidişatıyla düşürdürten, düşündürtürken sürükleyen bir roman Yangın Olur… Burak Artuner, önceki romanları Aşk, Hürriyet İstibdat ve Leman Hanım’ın Mavi Cadillac’ın da olduğu gibi yine İstanbul’un şahitlik ettiği farklı bir aşk hikâyesini aktarırken, Türkiye’nin 1980’lerden beri hiç değişmeyen gerçeklerini de aktarıyor.

KİTABIN ARKA KAPAK YAZISI:

Fatih’te yaşayan mütedeyyin, cesur itfaiyeci Murat… Sıkışıp kaldığı bir aracın şanzımanından henüz yavruyken kurtardığı kedisi Şazuman… Geçmişi sırlarla dolu kitapçı dede … Savaşta anne babalarını kaybedince amcalarının yanına sığınan Türkmen kızı Hayat ve yüzü yanmış kardeşi… Şeyhin güçlü bağlantıları, alengirli işleriyle zenginleşen müteahhit Çeyrek Sami...
Hepsinin yolu, eski sırların, hayaletlerin sokaklarında gezindiği şehrin yangınlarıyla meşhur semtinde kesişir. Geçmişi, bugünü, düzeni, savaşı, yozlaşmayı, beton yığınlarıyla kuşatılmışlıklarını sorgularken, hayatın kendilerine ne getireceğinden habersizdirler. İçlerini kavurmaya devam eden geçmiş yangınını söndürüp, geleceğe dair yeni bir sayfa açabilecekler midir?

BURAK ARTUNER KİMDİR?

1973'te Üsküdar’da doğdu. 1989’da Kayseri Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde okumaya başladı. Okurken çalışma hayatına atıldı. Çeşitli gazetelerde muhabir, editör, istihbarat şefi haber müdürü, yazı isleri müdürü olarak çalıştı.