Gündem
18 Mar 2023 18:39 Son Güncelleme: 18 Mar 2023 18:42

Bir anda beyaza büründü: Ankara'da sürpriz kar ve dolu yağışı

Ankara'da ani şekilde bastıran dolu ve kar yağışı bazı semtlerde etkili oldu. Yağışla birlikte yollar kısa sürede beyaza büründü.

Ankara'da ani şekilde bastıran dolu ve kar yağışı bazı semtlerde etkili oldu. Yağışla birlikte yollar kısa sürede beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda Ankara için "çok bulutlu, doğusu ve güney çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı" uyarısı yapılmıştı. Öğleden sonra ise Ankara'da sürpriz bir şekilde kar ve dolu yağdı. Bir anda yollar bembeyaz oldu.

YURT GENELİNDE YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Kırklareli ve Muğla çevreleri ile Çanakkale’nin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul'un Anadolu yakası, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Mardin çevrelerinde kuvvetli, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Kahramanmaraş’ın doğu, Malatya'nın güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Mardin çevrelerinde kuvvetli, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Kahramanmaraş’ın doğu, Malatya'nın güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.