Gündem
15 Nis 2020 17:00 Son Güncelleme: 15 Nis 2020 22:53

Bir ailenin ölümüne neden olmuştu! Emrah Serbes'e tahliye yolu!

İnfaz yasası ile birlikte aşırı alkollü araç kullanırken üç kişilik bir ailenin ölümüne sebep olan yazar Emrah Serbes’in de, 1 yıl 3 ay içerisinde cezaevinden tahliye olması gündeme geldi.

İnfaz yasası olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin pazartesi gecesi TBMM Genel Kurulu’ndaki oylama sonucunda kabul edilmesiyle birlikte Mayıs sonuna kadar binlerce mahkumun salıverilmesi söz konusu hale geldi.

Yeni yasa ile birlikte aşırı alkollü araç kullanırken üç kişilik bir ailenin ölümüne sebep olan ve “bilinçli taksirle 3 kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezaevinde bulunan ve açık cezaevinde kalan yazar Emrah Serbes’in de, 1 yıl 3 ay içerisinde cezaevinden tahliye olması bekleniyor.

SERBEST KALACAK TANINMIŞ SUÇLULAR

Bu düzenlemeyle birlikte serbest kalacak olan “tanınmış suçlular” arasında Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz gibi  isimler ön plana çıkıyor, zira mafya ve çete gibi organize örgüt suçundan hapse girenlerin cezasında, bir defaya mahsus olmak üzere, bu yeni düzenlemeye göre 3 yıl indirim yapılacak ve yasanın çıktığı tarihte cezasının bitimine 3 yıl kalanlar hemen tahliye edilebilecek.

Ancak Çiftlikbank dolandırıcısı Mehmet Aydın gibi isimler de firari olmalarına rağmen, Türkiye’ye dönüp yargılanmaları durumunda verilen cezanın yarısını yatacaklar, yarısından da üç yıl denetimli serbestlik süresi çıkarılacak. Dolayısıyla, örneğin 18 yıl ceza alan bir kişi sadece altı yıl hapiste geçirecek.

NE OLMUŞTU?

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül’de Emrah Serbes’in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.