Gündem
02 Eki 2012 18:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

BİR ACUN ILICALI KADAR OLAMADILAR!

18 Süper Lig kulübü kendi aralarında 2 milyon lira toplayamadıkları için Van halkına verdikleri okul yaptırma sözünü tutamadı.

Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, “Yaptıramayız çünkü paramız yok” dedi. Oysa Acun Ilıcalı, cebinden tek başına 2.2 milyon lira harcayıp okul yaptırdı.

Taraftarlarını memnun etmek için her sene transfere milyonlarca lira harcayan kulüp yöneticileri, aynı hassasiyeti ne yazık ki, sosyal sorumluluk projelerinde göstermiyor. Bu konuya son örnek Van’da yaşandı.
 
Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 kulübün oluşturduğu Kulüpler Birliği Vakfı, 2011’in Ekim ve Kasım aylarında deprem felaketleri yaşayan Van halkına verdiği okul yaptırma sözünü yerine getirmedi…
 
CAVCAV SÖZ VERDİ, PROTOKOL İMZALANDI
 
SportsTV’den Adil Demirçubuk’un haberine göre; O dönem Süper Lig’deki kulüplerin temsilcisi olarak Van Valisi Münir Karaloğlu ile görüşen Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Van’a bir lise yaptırma kararı aldıklarını bildirdi. 7 Aralık 2011’de de konuyla ilgili bir protokol imzalandı. Protokolün altında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van Valisi Münir Karaloğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Anonim Şirketi adına da başkan yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Kulübü’nün başkanı Hasan Akıncıoğlu’nun imzaları vardı.
 
Protokole göre Süper Lig kulüpleri 18 derslikli bir lisenin yanında, spor tesisi binası, saha tanzimi ve çevre duvarı yaptıracaktı. Üyelerinden belli miktarlarda para toplayacak olan Kulüpler Birliği yöneticileri, “Biz parayı bulduk, inşaata başlayabiliriz” dediği anda, Van Valiliği’nin göstereceği bir arsada çalışmalara start verilecekti…
 
KULÜPLER BİRLİĞİ: PARAMIZ YOK
 
Ne var ki verilen sözler kağıt üstünde kaldı. Kulüpler Birliği, protokolün imzalandığı günden bu yana geçen 10 aylık süreçte okul inşaatı için tek bir adım bile atmadı. Van Valiliği birkaç kez Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri ile temasa geçerek, sorunun ne olduğunu öğrenmek istedi. Vakıf yetkilileri önce telefonlara bile çıkmadı, ancak valiliğin ısrarlı aramaları üzerine pes edip, telefona cevap verdi.
 
Verilen cevap ise belliydi: “İnşaat için gerekli parayı toplayamadık.”
 
Van Valiliği buna rağmen işin peşini bırakmadı ve Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri ile birkaç kez daha görüştü. Son olarak vakfın yeni başkanı Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal ile toplantı yapıldı. Ünal’ın verdiği cevap daha manidardı: “O protokolü benden önceki başkan imzalamış. Şu an itibariyle benim yapabileceğim bir şey yok.”

Van Valiliği okulun yaptırılacağından umudu kesmiş olsa da, olayın bir de hukuki yönü var… Tarafların 7 Aralık 2011’de imzaladığı protokol resmi bir protokol. Van Valiliği o belgeye dayanarak, Kulüpler Birliği Vakfı hakkında tazminat davası açabilir.
 
Peki Kulüpler Birliği Vakfı’nın bir türlü yaptıramadığı okulun maliyeti ne? Onu da söyleyeyim; en fazla 2 buçuk milyon lira. Bu rakamı Süper Lig’deki takım sayısı olan 18’e bölersek, kulüp başına 138 bin lira anlamına geliyor. Diğer bir deyişle, on milyonlarca lirayla oynayan Süper Lig ekipleri, Van’a yaptıracakları okul için 138 bin lirayı bile çok görüyor.
 
Olayın başka bir boyutu daha var ki, tam anlamıyla ibret alınacak bir hikaye… 18 Süper Lig kulübü bir araya gelip 2-2.5 milyon lirayı toplayamazken, İfakat Yavuz adlı bir hemşire, bütün hayatı boyunca biriktirdiği parayla Van’a 24 derslikli bir okul yaptırıyor.
 
Ünlü yapımcı Acun Ilıcalı da tek başına cebinden 2 milyon 200 bin lira harcayıp, 16 derslikli bir okul yaptırdı. İlknur Ilıcalı adı verilen ve hafif çelikle yapılan okul, 1-2 hafta içinde hizmete girecek.

Sportstv